*Nettavisen* Nyheter.

Astrup og Tandberg er årets navn i Vestre Aker

Det var ingen tvil. Astrup og Tandberg vant klart for sin innsats for gjenåpning av Gulleråsen stasjon.

Redaksjonen: Det var to humørfylte aksjonsledere som ankom reaksjonen for pris- og blomsteroverrekkelse.

– Dette er kjempebra og skaper fortsatt blest om saken. Dette er ikke en pris til våre egoer, men til alle som kjemper for å få åpnet Gulleråsen stasjon, sier Astrup.

Saken har rullet og gått siden før Holmenkollbanen åpnet i desember, da Alf G. Astrup sto fram i Akersposten og krevet gjenåpning av stasjonen.

– Jeg ble også meget glad. Ikke på egne vegne, men fordi dette gagner saken vår. Vi har nå godt håp om at stasjonen blir satt i stand. Det for dumt at folk kan komme hjem med T-banen, men ikke komme hjemmefra, sier Tandberg.

Lokalpolitikerne har uttrykt sin støtte til Gulleråsen-aksjonistene, som markerte seg med en demonstrasjon da kongen kjørte forbi ved åpningen av Holmenkollbanen. De har også vært til stede på Facebook.

Aksjonen har også gitt resultater. Ruter har nå satt opp buss fra Gulleråsen til Slemdal.

Vel fortjent

Morten M. Knutsen, daglig leder i Eie Eiendom Røa, Ullern og Skøyen gir 5000 kroner til Årets navn i Vestre Aker.

Knutsen har fulgt saken nøye.

– Jeg er imponert. Det er gøy å se et så glødende engasjement og ståpåvilje for en lokal sak. Jeg leste blant annet om demonstrasjonen i forbindelse med åpningen av Holmenkollbanen. Det var nok mange som ble overrasket over denne markeringen foran «konge og fedreland». Dere er godt organisert, også med egen facebookgruppe. Det at dere også har oppnådd store resultater i løpet av kort tid gjør at det er vel fortjent at dere to er blitt utnevnt til Årets navn av leserne, sier Knutsen.

Et hestehode foran

Redaktør Fredrik Eckhoff slutter seg til dette.

– Det var liten tvil om hvem som skulle vinne. Selv om alle var sterke kandidater og hadde fortjent prisen, så lå dere et hestehode foran hele veien. Dere kom sent men godt inn i nyhetsbildet og dere har fått velfortjent respons fra leserne. Jeg gratulerer, sier Eckhoff.

– Det må sies at den brede dekningen Akersposten har hatt av saken har betydd mye. Dekningen av demonstrasjonen var også fin. Den var morsom for oss å organisere, som ikke hadde tegnet en plakat siden russetiden, sier en smilende Astrup.

40 år siden månen

Tandberg og Astrup forteller videre om alle møter aksjonen har hatt med Ruter, Oslo T-banedrift og politikere på alle nivåer, som endte opp med at byråd Stian Berger Røsland selv tok tak i saken.

De venter nå på utredning av sikkerheten for av- og påstigning på Gulleråsen og hvordan dette skal løses teknisk. Det kan ta cirka seks måneder før dette er på plass

– Vi fikk i starten høre at dette var veldig vanskelig å løse teknisk. Som jeg sa i vårt møte med administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan: Det er mer enn 40 år siden vi landet på månen, så skal det å finne en løsning for å gå av og på Gulleråsen være vanskelig, sier Tandberg.

– Jeg føler nå at vi har en bra dialog med Ruter, hvor vi har fått de over fra å være problemorientert til å være løsningsorientert, sier Astrup.

Vil være synlige

Knutsen forteller at Eie Eiendom har et stort forretningsengasjement i området.

– Det gjør også at vi har et lokalt engasjement når det gjelder idrett eller annen kultur. Vi vil være synlige i dette bildet og følger saker som rører oss. Det er veldig hyggelig at vi kan være med på dette med Årets navn. Det var ikke vanskelig å si ja. Desto hyggeligere var det at disse to fikk denne tittelen, sier Knutsen.

Årets navn i Bydel Ullern ble Elly Christensen på Ullern seniorsenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.