RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylsøker med avslag jobbet svart for Høyre-politiker


TREKKER SEG: Ulf Granli (H) trekker seg fra alle verv i Høyre etter avsløringene. Han er blant annet nestleder i bydelsutvalget på Grünerløkka.
TREKKER SEG: Ulf Granli (H) trekker seg fra alle verv i Høyre etter avsløringene. Han er blant annet nestleder i bydelsutvalget på Grünerløkka. Foto: Arkivfoto
En palestiner som oppholder seg ulovlig i Norge, forteller at han har jobbet svart for Høyre-politiker Ulf Granli på Grünerløkka. Granli har trukket seg fra sine politiske verv.

GRÛNERLØKKA: 32 år gamle Fadi Tahehr fra Vestbredden har fått avslag på sin asylsøknad og har dermed verken lov til å oppholde seg eller jobbe i Norge, skriver Dagbladet.

Det forhindret ikke at Granli lot ham jobbe svart for 85 kroner timer.

– Hadde ikke annet valg

Jobben besto i å passe på boder, stoler og bord som skulle brukes på en torgdag senere i uken.

– Jeg må leve av noe, så dermed har jeg ikke noe annet valg enn å jobbe svart. Jeg har blitt dårlig behandlet, sier Tahehr.

Granli, som er nestleder i bydelsutvalget og leder Høyres partigruppe på Grünerløkka, har trukket seg fra sine verv. Jobbene han har gitt Tahehr har gått gjennom et selskap Granli driver.

Vil rydde opp

Han har ikke stilt opp på intervju i Dagbladet, men har sendt en epost til avisen:

«Viser til intervju med Fadi Taher og beklager det som har skjedd selv om enkelte av påstandene ikke medfører riktighet. Jeg vil ta kontakt med ligningsmyndighetene og rydde opp i dette umiddelbart. Samtidig har jeg informert partiet at jeg trekker meg fra alle verv i partiet med umiddelbar virkning!»

Granlis advokat Tord Jordet sier fremstillingen av hvordan Granli har behandlet Thaher ikke stemmer. « Påstandene som fremsettes i intervjuet har ikke blitt ytret til min klient. Tvert imot har Tahehr for mindre enn en uke siden bedt om å få flere oppdrag,» skriver Jordet i en epost. (©NTB)
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere