RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg spiller drømmerollen. Jeg har vært stor fan av Rolv Wesenlund i alle år, sier Reidar Fredrik Frydenlund (15) fra Ullern.
– Jeg spiller drømmerollen. Jeg har vært stor fan av Rolv Wesenlund i alle år, sier Reidar Fredrik Frydenlund (15) fra Ullern.

Atle Antonsen: – Han er et funn!

Day’O! Marve Fleksnes er tilbake. Like klønete, og like sjarmerende – men denne gang i en yngre utgave. Ullern-gutten Reidar Fredrik er selveste Marve Fleksnes junior.

ULLERN: – Jeg spiller drømme-rollen. Jeg har vært stor fan av Rolv Wesenlund i alle år, og det å spille Marve er noe jeg har drømt om lenge, sier Reidar Fredrik Frydenlund (15).

Han har hovedrollen i den nye julekalenderen som, naturlig nok, har premiere på TVNorge 1. desember.

Pubertal tenåring

I Den unge Fleksnes får vi et gjensyn med den selvsentrerte, men likevel så folkekjære antihelten Marve Fleksnes, denne gangen som pubertal tenåring.

Den unge Marve er egenrådig og har et selvbilde som står i sterk kontrast til hvordan omverdenen ser ham. Uten respekt for autoriteter og med motgang som drivstoff er Marve på full fart inn i puberteten. Da en ny jente begynner i klassen, og Moder’n må reise bort, snus Marves verden på hodet. Sammen med sin beste venn, Nils Johan, legger Marve ut på en forrykende reise gjennom førjulstiden.

– Den unge Fleksnes er en revitalisering av arvesølvet i norsk humor. Fleksnes har satt standarden for dagens tv-underholdning, ikke bare i Norge, men i hele Skandinavia. Det er sjelden norske skuespillere er så ydmyke når de takker ja til en rolle, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

Gamle og nye talenter

Skuespillergalleriet består av en blanding av unge talenter, som Ullern-gutten Reidar Fredrik og Kristian Holten Bjerke fra Makrellbekken, og erfarne gjengangere. Men det er ungdommen som høster flest lovord fra sine medskuespillere.

– Reidar Fredrik er et funn. På sitt beste er han helt fantastisk. Derfor blir man jo ganske entusiastisk, også som medskuespiller, sier Atle Antonsen, som beskriver det unge talentet som en reinkarnasjon av Marve Fleksnes.

– Han er akkurat så bedagelig og trassig som den unge Marve bør være. Herlig, sier en annen medspiller, Nils Jørgen ”Jøgge” Kaalstad.

Rolv Wesenlund tok hele Skandinavia med storm i rollen som Marve Fleksnes i tv-serien Fleksnes fataliteter på 70-tallet. Sammen med Aud Schønemann som Moder’n og Finn Mehlum som Fader’n kreerte han et eget humorunivers som har underholdt millioner av tv-seere i hele Skandinavia. Serien hadde over én million seere da den gikk i reprise på NRK i 2002.

Blant skuespillerne finner vi blant andre: Rolv Wesenlund, Ulrikke Døvigen, Atle Antonsen, Finn Schau, Nils Ole Oftebro, Elsa Lystad og Kim Haugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere