RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte dager med skritteller

Bevegelse, mosjon og flest mulige skritt har stått i fokus på Kvalifiseringssenteret på Søndre Nordstrand.

Søndre Nordstrand: Nylig hard et vært gjennomført en "Gå-konkurransen" ved Via Kvalifiseringssenter i Bydel Søndre Nordstrand. Om lag 40 deltakere fra Introduksjonsprogrammet og Ny Sjanse fikk da utdelt hver sin skritteller, og for de nærmeste åtte dagene var hovedfokuset klart: bevegelse, mosjon og flest mulig skritt.

Introduksjonsprogrammet er et landsdekkende lovpålagt program for nyankomne flyktninger i Norge. Programmet er av 2 års varighet og har som mål å fremme integrerning til det norske samfunnet og å kvalifisere til arbeidslivet. Ny Sjanse er et prosjekt etter modell av Introduksjonsprogrammet for mennesker med minoritetsbakgrunn som har vært i Norge i over 2 år.

Bevegelse

Mosjon og helse er temaer vi jobber med kontinuerlig her på Kvalifiseringssenteret, forteller Tone Havik og Ole-Kristian Honerud, begge rådgivere ved Ny Sjanse programmet.

De siste to ukene har vi imidlertid hatt temauker hvor vi har hatt mulighet til å legge ekstra fokus på viktigheten av mosjon. I likhet med ansatte ved de fleste arbeidsplasser beveger mange av våre deltakere seg lite. Dessuten finnes ikke begrepet "å gå tur" i alle kulturer. Vi ønsker å belyse verdien av bevegelse for bevegelsens skyld. Etter en liten ringerunde klarte vi å få legemiddelfirmaet Pfizer til å gi oss 60 skrittellere og responsen fra deltakerne har vært overveldende. De ti beste deltakerne la til sammen bak seg 751 km tilsvarende distansen Oslo Namsos! Vinneren av konkurransen Amina Elmi Mire gikk i løpet av åtte dager en distanse som tilsvarer Oslo Svinesund med et gjennomsnitt på 24 000 skritt daglig. Dette ble premiert med en dagstur sekk fra G-sport på Mortensrud. Amina forteller at hun går så mye fordi hun har svært travle dager. Hun har barn som må følges til barnehage og skole. Selv går hun til Kvalifiseringssenteret, skole og praksisplass.

På hverdagene står jeg opp kl 05:00 og legger meg kl 01:00. Det blir mange våkne timer og mange skritt ut av lange dager, sier Amina.

Positiv opplevesle

Leder for Kvalifiseringssenteret, Monica Lagerborg mener "Gå konkurransen" har vært en svært positiv opplevelse.

Deltakerne har konkurrert med hverandre og med seg selv og blitt mer bevisste på sitt eget aktivitetsnivå. Helsestudio og organiserte aktiviteter er en mosjonsform som ikke passer like godt for alle. Med dette har vi klart å belyse mulighetene for bevegelse som finnes i dagliglivets gjøremål. Jeg har selv deltatt i konkurransen og merket motivasjonseffekten på kroppen, sier Monica Lagerborg før hun skritter tilbake til arbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere