RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte menn tatt for diamantranet


Tirsdag ble Oslo diamantsenter ranet. Onsdag pågrep Stockholmspolitiet åtte personer mistenkt for å stå bak.
Tirsdag ble Oslo diamantsenter ranet. Onsdag pågrep Stockholmspolitiet åtte personer mistenkt for å stå bak. Foto: FOTO: CHRISTIAN HAKSØ
Intens etterforskning av diamantranet i Storgata tirsdag, førte til pågripelse av åtte personer i Stockholm onsdag.

OSLO: Onsdag fikk Oslo politidistrikt informasjon fra politiet i Stockholm om at de hadde pågrepet tre menn i en norsk bil.

LES OGSÅ, OG SE BILDESERIE: Diamantran i Storgata

Majorstua politistasjon i Oslo fikk oversendt bilder og informasjon om bilen som var benyttet. I løpet av kvelden pågrep svensk politi ytterligere fem personer. Disse oppholdt seg i en leilighet hvor det blant annet ble funnet mange smykker, opplyser politiet i en pressemelding.

Bekreftet av ansatt

En representant for Oslo Diamantsenter fikk se bilder av beslaget og kunne bekrefte at det meste tilhørte forretningen.

Alle de åtte som ble pågrepet i Sverige, blir lørdag framstilt for varetektsfengsling i Stockholm. De er siktet for grovt ran i Norge, og vil bli begjært utlevert.

Oslo politidistrikt var kort tid etter ranet av Oslo Diamantsenter 2. november i kontakt med den såkalte Bostadsinnbrotskommisjonen hos Stockholm-politiet for å informere om ranet i Oslo. Det ble også tatt kontakt med tilsvarende enhet i København da de uken før hadde hatt et gullsmedran med likhetspunkter.

Tett samarbeid

De antatte gjerningspersonene var i utgangspunktet pågrepet for forsøk på grovt tyveri og grovt heleri i Sverige.

– Hvis det ikke hadde vært opprettet kontakt med Bostadsinnbrottskommisjonen i Stockholm, og utvekslet informasjon fortløpende ved møter og telefonsamtaler om status i arbeidet, ville trolig ikke denne saken blitt oppklart så raskt. Det viser viktigheten av å samarbeide også på tvers av landegrenser, står det å lese i meldingen fra Oslo politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere