RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aud Kvalbein (KrF)


 
 

Hva vil du gjøre for å redusere forskjellene mellom øst og vest?

– Forskjellene mellom øst og vest i Oslo har lange historiske røtter og det finnes ingen kvikk fiks. Jeg legger vekt på alltid å snakke fint om Oslo øst, siden jeg mener disse delene av byen har flotte kvaliteter. Selv har jeg blant annet bodd på Sinsen.

– Men vi bør få flere eneboliger i Groruddalen og flere blokker i Oslo Vest for å få boliger som egner seg for ulike grupper begge steder. KrF ønsker å få lagt en høgskole til Groruddalen for å få nye typer arbeidsplasser, slik utviklingen har foregått i Nydalen etter at BI ble plassert her.

Del på Facebook

SJEKK HVORDAN DE ANDRE PARTIENE VIL STYRE OSLO HER

De narkomane som blir jaget fra «plata» spør: «Hvor skal vi være?» Hva mener du er svaret?

– Politikerne i Oslo har gitt tilslutning til at narkomane på Oslo S, blir kjørt til ulike deler av Oslo kommunes hjelpetiltak. Ingen skal «jages» i Oslo, men loven er og skal være lik for alle. Vi må få vekk de åpne russcenene i byen for å hindre rekruttering til narkomiljøene.

Hva er løsningen for Osloskolen – buss eller brakke?

– Det er flere enn to løsninger for Oslo-skolen. Vi vil at barna skal få gå på nærskolen, men det er også fritt skolevalg i Oslo. Skolen må være så god at den gir et godt grunnlag for integrering uavhengig av hvor du bor. Oslo bygger skolebygg for harde livet, og de siste årene har vi satt av ca. 2 mrd per år til dette. Vi må bare stå på videre.

Hvordan vil du løse trafikkaoset i Oslo?

– Biltrafikken må minskes. Det betyr at flere må over på kollektivtransport. Folk reiser kollektivt når buss/trikk/bane går ofte nok og er komfortabelt. Vi må ha nye t-bane-linjer og gjøre det naturlig for folk med overganger fra en linje til en annen. Sykkelveinettet må bli ferdig slik det er planlagt.

Hva er den største utfordringen for Groruddalen?

– Å få et renere miljø.

Hva er den største utfordringen for Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø?

– Tverrgående kollektivtrafikk som styrker lokalmiljøene, og en økonomi i balanse.

Hva er den største utfordringen for indre øst?

– Narkotikatrafikken i boligmiljøene.

Hva er den største utfordringen for indre vest?

– Biltrafikk og parkering.

Hva er den største utfordringen for ytre vest?

– For få idrettshaller.

Hvordan vil du løse barnehagekøene i Oslo?

– Problemet er nå å få nok barnehageplasser der folk bor. Dette er spesielt vanskelig i indre by som mangler tomter. KrF har foreslått barnehager i bygårder med mulighet for utelek på takarealer og i de nærmeste parkene.

Og hvor vil du hente pedagogene fra?

– Det må utdannes flere barnehagepedagoger. Det er statens ansvar. Oslo har likevel i samarbeid med høgskolen, lagt til rette for studier for barnehagepersonell som ikke har formell kompetanse. Dette må gjerne styrkes.

– Oslo KrF var for øvrig det første partiet i Oslo som i 2006/2007 påpekte at vi ville få problemer med for få utdannede pedagoger.

Hvordan vil du løse boligmangelen i Oslo?

– Boligmangelen kan bare løses ved at det bygges flere boliger. Kommunen må legge bedre til rette for boligutbyggere og behandle byggesøknader mer effektivt. Blant annet er Obos allerede en god samarbeidspartner i dette arbeidet.

Hvordan vil du stoppe segregeringen i Oslo?

– Det finnes ingen kvikk fiks. Det som løftet store grupper ut av fattigdom og andre problemer tidligere, var skole og utdanning. Det er nok den viktigste veien også i dag, selv om den er langsiktig.

– Boliger i rimeligere prisklasser over hele byen hadde betydd mye for å få en variert befolkningssammensetning. Men det er også langsiktig.

Hvordan vil du ha det når du blir gammel og må på sykehjem?

– Jeg ønsker at sykehjemmet er et virkelig hjem og fungerer mest mulig normalt slik som andre hjem fungerer i det pulserende samfunnslivet.

Munchmuseet – Tøyen eller Bjørvika?

– KrF har stemt for å få nytt bygg til Munchmuseet. Vi stemte både for Vestbanen som lokalisering da det var aktuelt, og for Bjørvika. Men vi er imot Lambda. Vi mener dette bygget ikke egner seg på tomten i Bjørvika. KrF stemte derfor mot flertallsvedtaket i Oslo bystyre om Lambda.

– Dersom det ikke går an å gjennomføre flertallsvedtaket, mener KrF at vi må ha en ny runde med diskusjon om lokalisering. Tøyen kan da vurderes, men også andre alternativer som for eksempel tomter i Gamlebyen som ligger i gangavstand til Skrik-stedet i Ekebergåsen der Munch fikk inspirasjonen til et av verdens mest berømte malerier.

Vikingskipene – Bjørvika eller Bygdøy?

– Det er regjeringen som skal bestemme hvor vikingskipene skal ligge. Oslo KrF har programfestet at vi er for et nytt bygg for vikingskipene. Personlig synes jeg det ville være flott å ha dem i Bjørvika der Oslo vokste fram for 1000 år siden i vikingtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere