*Nettavisen* Nyheter.

Audun får fortsatt være på Sjøstrand

Beboer Audun Hagen har jobbet hardt for å bevare Sjøstrand omsorgssenter. Tirsdag ble han hørt av de borgerlige budsjettkameratene. Foto: Foto: Alexander Synstad

Byrådet har inngått budsjettforlik med Frp, og dermed er Sjøstrand omsorgssenter reddet.

Klikk på bildet for å forstørre.

For andre gangen på kort tid undertegner Carl I. Hagen en avtale med uvante partnere. Denne avtalen redder Sjøstrand omsorgssenter. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

RÅDHUSET: Som en klar forutsetning for å inngå budsjettforlik, krevde Carl I. Hagen at Sjøstrand omsorgssenter ikke skulle legges ned, slik byrådet gikk inn for. Tirsdag skrev han under på avtalen med sine budsjettforlikkamerater. Og dermed er Sjøstrand reddet i denne omgang. Sjøstrand får i tillegg ekstra penger til utbedringer. Totalt gir budsjettforliket mellom Høyre, Frp, Venstre og Krf 10 millioner kroner til byens rusavhengige. Bekkelagstunet, P22 og Frelsesarmeens "Jobben" får også ekstra midler.

- Det var ikke vanskelig å bli enig om Sjøstrand. Vi har jo merket engasjementet blant beboerne og støttespillerne. Det var viktig å redde Sjøstrand nå, sa Gunnar Prestegård i Krf etter at budsjettavtalen var underskrevet.

Dermed er et par måneders kamp for beboerne og støttespillerne kronet med seier. Det var en engasjert gjeng som møtte opp utenfor Oslo rådhus i forrige uke.

– Jeg forstår engasjementet deres. Dette er ikke lett for meg heller. Det er store kutt over hele Oslo. Det er en vanskelig situasjon, sa sosialbyråd Anniken Hauglie (H), under en demonstrasjonen for å redde Sjøstrand.

Fortvilte beboere på Sjøstrand omsorgssenter prøvde å overtale byråden til å bevare omsorgssenteret, hvor tidligere rusavhengige har bodd i opp mot 26 år.

LES OGSÅ: – Det vil skjære seg om jeg havner i Oslo igjen

I det opprinnelige budsjettforslaget fra byrådet var Sjøstrand foreslått nedlagt. Imidlertid gikk Frp hardt ut og ønsket å bevare senteret.

Tirsdag formiddag ble det kjent at byrådet har inngått et borgerlig budsjettforlik for 2012. Der sikres videre drift av Sjøstrand.

23 millioner kroner til idretten

Idretten blir også tilgodesett med økte midler i budsjettforliket, blant annet skal det bygges tre nye kunstgressbaner.

Høybråten, Grorud og Myrerfeltet skal få hver sin kunstgressbane. I tillegg skal det settes i gang prosjektering av nye idrettshaller på Grorud og Lambertseter.

Budsjettkameratene øker også tilskuddet til Norway Cup. I tillegg ligger et noe vagt løfte om en vurdering av utbygging av Frogner stadion med flerbrukshall og ishall.

Et nytt bad skal også komme, i følge byrådet skal det prosjekteres etter modell av Drammensbadet. Én million kroner er satt av til prosjekteringen.

LES OGSÅ: Holder Myrerjordet varmt

LES OGSÅ: Norway Cup er reddet

Flere sykehjemsplasser

Ikke overraskende har Frp fått sin hjertesak betydelig styrket, nemlig eldreomsorgen. Hele 160 millioner kroner er satt av til styrking av eldreomsorgen. Dette skal fordeles på blant annet 150 nye sykehjemsplasser. Dette skal blant annet sikres gjennom redusert pris på sykehjemsplass.

Det skal også legges til rette for å utvikle flere så kalte Lotte-sykehjem. Byrådet vil også sikre likeverdige inntakskriterier for eldre uavhengig av bydelsgrensene, basert på medisinske og sosialfaglige vurderinger.

Byrådet ønsker i tillegg å selge gamle Stovner sykehjem, med sikte på en så kalt offentlig-privat rehabilitering og drift av sykehjemmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag