RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Auksjonsstafett med kvalitetslopper


Bak f.v.: Charlotte Windsvoll, Mikkel Nyrup, Jan Sollid Storehaug, korpsleder Tor Endestad, Alf Bendixen, Frederikke Kleppestø, Naim Lortentzen. Foran: Andrea Kaalen, Caroline Grøndal Jorde, Jo Vassbotn Remvik, Olivia Loretntzen-Fragell, Bendik Hannisdal Endestad, Karen Sollid-Hansen, August Bendixen, Ferdinand Sollid-Hansen og Aleksander Storehaug.
Bak f.v.: Charlotte Windsvoll, Mikkel Nyrup, Jan Sollid Storehaug, korpsleder Tor Endestad, Alf Bendixen, Frederikke Kleppestø, Naim Lortentzen. Foran: Andrea Kaalen, Caroline Grøndal Jorde, Jo Vassbotn Remvik, Olivia Loretntzen-Fragell, Bendik Hannisdal Endestad, Karen Sollid-Hansen, August Bendixen, Ferdinand Sollid-Hansen og Aleksander Storehaug. Foto: Foto: Privat
Skolekorpset Peik går nye veier når viktig inntekt skal sikres fra høstens store loppemarked på Skøyen skole.

SKØYEN: Peik fikk 56 nye aspiranter i fjor og den gode rekrutteringen har fortsatt i år i skolekretsen Skøyen og Majorstuen. Dermed må korps og foreldrene være kreative for å kunne finansiere nye instrumenter og uniformer.

Korpset utfordrer nå forretninger og bedrifter til å gi bort gaver til lørdagens auksjon, og har i den anledning startet en giver-stafett på Peiks Facebookside.

Helgen 13. og 14. september arrangerer Peik skolekorps sitt høstloppemarked på Skøyen skole. Mer enn noen gang trenger korpset gode lopper. I tilknytning til loppemarkedet blir det også arrangert en stor auksjon på Skøyen skole både lørdag og søndag klokken 12.00.

Annerledes auksjonslørdag

– I år lager vi en annerledes auksjon på lørdag. Vi auksjonerer bort splitter nye gjenstander som er gitt av forretninger som holder til i skolekretsene til korpset. Dermed blir det kvalitet for en rimelig penge. Vi håper selvsagt at givergelden er stor og at så mange som mulig stiller opp og sørger for at vi holder liv i de fine tradisjonene med korpsmusikk både på 16. og 17. mai,  sier auksjonariusene Naim Lorentzen og Jan Sollid Storehaug i en pressemelding.

I år vil loppemarkedet bli spesielt viktig ettersom korpset har satt i gang instrument-opplæring av svært mange nye aspiranter. Disse ivrige barna skal også ha nye uniformer og instrumenter. Det betyr store investeringer for korpset.

Viktig inntektskilde

– Loppemarkedet er den viktigste inntektskilden i Peik. Vi er helt avhengig av disse kronene for å drive korpset. Vårt bidrag tilbake til generøse givere og korpsvenner er spilleglede både på skolene, i kirken ved høytider, spilling ved tenning av julegranene, egne konsertarrangementer i egen regi og sammen med andre kor og korps. Peik har i tillegg eget jazzband, og nå har også en gruppe  foreldre engasjert seg og dannet voksen-Peik. 17. mai er likevel den store dagen for korpsmusikken, og klarer vi å beholde størsteparten av årets aspiranter, blir det en fantastisk 17. mai-opplevelse på vår kant av byen. Peik er i medvind som aldri før, sier Endestad i pressemeldingen.

Peik ble dannet i 1928 og korpset er kjent for sine originale uniformer.

– Korps er en sunn fritidsaktivitet for barn og unge. Vi lærer barna våre at korps er samspill. Vi driver ikke toppidrett, her er det plass for alle. Junior- og hovedkorpset spiller sammen på torsdager. I tillegg har vi mange instruktører i sving på ukedagene som tilbyr barna individuell spilletrening. Det er givende å være korpsleder, ikke minst når vi lykkes så godt med rekrutteringen, sier korpsleder Tor Endestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere