*Nettavisen* Nyheter.

Aung San Suu Kyi på Rådhusplassen

I år er ERAS fetivalen på Rådhusplasen Foto: Jacob Kirkevaag

Programmet for årets ERAS festival er større enn noensinne og får Rådhusplassen å boltre seg på. Og fullt blir det nok når Aung San Suu Kyi har sitt møte med folket samtidig.

Klikk på bildet for å forstørre.

FESTIVAL: Fargerikt på ERAS festivalen på Youngstorget i 2008 også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aung San Suu Kyi Foto: Wikipedia

OSLO: ERAS-nettverket består av rundt 25 frivillige innvandrerforeninger som står bak årets festival den 16. juni på Rådhusplassen fra kl. 12 til kl. 21.

Multikulturell

Festivalen blir en variert multikulturell opplevelse med mat, kultur og musikk fra forskjellige deler av verden.

Representanter for byens politisk ledelse og i samarbeidende instanser vil holde taler ved åpningen.

Festivalens program har kommet i stand ved at de deltakende organisasjoner har kontaktet artister som igjen har blitt godkjent i plenum. De deltakende artister opptrer stort sett gratis eller for symbolske honorarer.

Programmet består hovedsakelig av amatører, ispedd noen profesjonelle og barn har en fremtredende rolle i tråd med ERAS" opprinnelige visjon.

Fredsprisen

Nrk.no skriver på sine nettsider:

21 år etter at hun ble tildelt Nobels fredspris skal Aung San Suu Kyi holde sitt etterlengtede nobelforedrag i Oslo Rådhus kl. 13.00.

På Rådhusplassen utenfor Nobels Fredssenter skal det bli avholdt et folkemøte som begynner ca. kl. 16.00. Her skal representanter for Amnesty International, Den Norske Burmakomite og Oslosenteret for fred og menneskerettigheter holde appeller. Hovedpersonen selv skal også holde en kort tale til folket.

– Det blir også noen kulturelle innslag, men vi jobber fortsatt med å avklare detaljene rundt disse, sier Ingvild Gjorne Lyberg, kommunikasjonsdirektør for Amnesty International.

– Dette er en utrolig spesiell anledning. Vi ønsker at flest mulig skal få anledning til å være med på dette, sier Lyberg som regner med at det vil være stor interesse blant folket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.