RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Av med hatten - det er vår

Det er ikke bare stilongs og skjerf som skal av når det nå begynner å bli et vårlig drag i luften. Nei, nå kan vi også løfte på "hatten" om bilen har betegnelsen cabriolet.

Vi har har forsøkt oss allerede, men må bare innrømme at det var litt vanskelig å få den riktige vårfølelsen da vi først måtte bruke isskrape.
Men litt utpå dagen fikk vårsola varme i strålene sine - i alle fall litt, og dermed lot vi som om det var greit å kjøre uten tak.
Hva vi hadde til disposisjon - jo, en Renault Megane CC.
1,6 liter 16V med 115 hester under panseret - og automatgir. Joda, det bør være noe å cruise med. For når man kjører en slik bil, blir det gjerne i litt rolig tempo. Vi føler i alle fall at det er riktig.
Cabrioleter er omtalt tidligere på disse sidene, og vi minnes godt sist den het Megane. En god del har forandret seg siden da. Taket f.eks. er nå helautomatisk. Og kanskje det aller beste - i bagasjerommet er det faktisk plass til en del. Man må riktignok velge mellom bagasje og muligheten til å ha taket nede. For når taket skal skjules, er det nettopp i bagasjerommet. Men skal du på Smart-club og kjøpe putekasse til terrassen, må man jo ikke nødvendigvis kjøre tak-løst. Men tro det eller ei - vi fikk plass til den nevnte kassa.
Trangt
Det som det er verre med, er plassen i det som betegnes som baksete. Med normalt lange mennesker i forsetene, er det bare minimalt med plass bak. Selv småbarn vil føle det ubekvemt
Er det derimot synsinntrykket som teller, har vi ingenting å si på bilen. Og heller ikke kjørekomforten. Også lydmessig er den vennligsinnet om taket er på plass.
Ingen tvil en herlig sak for sommerkjøring, og grei nok også om taket er på plass.
Pris: drøye 300.000 + omkostninger. Og skal du i tillegg ha automatgir, blir det bare noen lapper å få igjen på 325.000,-.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere