Avduket barnehagen

Aragsan Osman Ali (til venstre for duken) og Ramin Cheshm Adineh fikk æren av å avduke skiltet til Lopperud barnehage. Helt til høyre pedagogisk leder Titti Larsen.

Aragsan Osman Ali (til venstre for duken) og Ramin Cheshm Adineh fikk æren av å avduke skiltet til Lopperud barnehage. Helt til høyre pedagogisk leder Titti Larsen.

Mandag denne uken ble flotte Lopperud barnehage endelig offisielt åpnet.

Foreldrerepresentant Shahin Manjothi var blant de lekne voksne som testet den morsomme tunnelsklien.

Jannicke Bergh, prosjektansvarlig i Omsorgsbygg, overrakte dette fine eventyrbildet til styrer Knut Servold.

LANGERUD: Barna inntok nye Lopperud barnehage allerede i februar, etter halvannet år i de midlertidige brakkene på nedsiden. Denne uken var det endelig klart for offisiell åpning av det som trolig er bydelens siste arkitekttegnede barnehage, ettersom Oslo kommune nå satser på barnehager bygget etter standariserte løsninger.

SE BILDEGALLERI: Staselig åpning

Styrer Knut Servold var omringet av en stor gjeng glade barn da bydelsdirektøren og andre prominente gjester ankom barnehagen mandag ettermiddag. Etter heiarop fra spente smårollinger fikk Aragsan Osman Ali og Ramin Cheshm Adineh æren av å avduke skiltet som erklærte barnehagen for offisielt åpnet.

Omvisning

Etter avdukningen fikk barna kose seg med pølser og is, mens representanter for Bydel Østensjø, bydelsutvalget, Omsorgsbygg, arkitektene og foreldre med fler ble med på omvisning.

Først ute, der etterlengtede lekearealer endelig begynner å nærme seg ferdigstillelse.

Inne fikk gjestene se (og prøve) alt fra en spennende hems med taustige, til utleielokaler egnet for barnebursdager, samt den populære tunnelsklien som går på tvers av etasjer.

Basebarnehage

Lopperud er en basebarnehage der barna har faste garderober, men ellers felles lokaler med ulike aktivitets- og oppholdsrom.

De involverte i byggeprosessen syntes det var gøy å se sluttresultatet. Styreren viste stolt rundt i de flotte lokalene, men fortalte også litt om innkjøringsproblemer. Samtidig påpekte han fornøyd hvor forbausende lite støy det er i basebarnehagen, tross mye barn og åpne rom.

- Plass har vi mye av. Utfordringen er å utnytte den. Vi må spre de ansatte og barna så vi ikke får for mange på ett sted, sa Knut Servold.

Kake og gaver

Etter omvisningen ble det servert baguetter, brus og kake til gjestene.

Bydelsutvalgets leder Arnfinn Aabø (Ap) ønsket tillykke med driften på vegne av bydelen, som også overrakte fine tursekker i gave. Omsorgsbygg overrakte en bilde til å pynte opp i barnehagen..

Stemningen var god rundt det festpyntede bordet, der lokalpolitikere konverserte med foreldrerepresentanter i en vesentlig hyggeligere tone enn på tidligere møter.

Foreldrerepresentantene virker fornøyd med nye Lopperud barnehage, men er likevel spent på hvordan det blir når det etterhvert åpner ny midlertidig barnehage i de gamle brakkene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.