RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinnerforslaget "Lambda" har skapt sterke reaksjoner. I dag avgjøre bystyret saken.
Vinnerforslaget "Lambda" har skapt sterke reaksjoner. I dag avgjøre bystyret saken.

Avgjøres i dag

Mandag kveld gikk Arbeiderpartiet inn for å støtte KrFs forslag om å lage en ny konseptkonkurrase for det nye Munchmuseet. I dag avgjøres saken i bystyret.

BJØRVIKA: – Vi har etter svært nøye overveielser kommet til at det ikke vil være riktig å støtte noen av de foreslåtte alternativene til nytt Munch-/Stenersenmuseum, sier nestleder i finanskomiteen, Trond Jensrud (Ap) i en pressemelding.

Dermed gikk partiet inn for å støtte et forslag som tidligere har kommet fra KrF om å lage en helt ny konseptkonkurranse for det nye museet.

Det mye omdiskuterte forslaget "Lambda" som det spanske arkitektkontoret Herreros har laget ble tidligere i år hyllet av en nedsatt jury. Men Ap har ikke vært begeistret for forslaget og vil nå ha ny konkurranse.

– Det foreslåtte vinnerutkastet "Lambda" var det svært liten entusiasme for i vår bystyregruppe, sier Jensrud.

Men likevel er det lite som tyder på at Aps beslutning får reell betydning.

Det er allerede flertall i bystyret for forslaget, og dersom ingen partier har snudd i siste liten vil det etter all sannsynlighet bli vedtatt i sesongen første bystyremøtet i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere