RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgjøres i kveld

I kveld avgjøres det hvilke kutt Bydel Østensjø må gjøre for å spare 20 millioner kroner. Bydelsdirektøren mener dette budsjettet har vært det vanskeligste etter bydelssammenslåingen.

Østensjø: Nedlegge Skullerud ungdomsklubb, nedlegge Abildsø seniorsenter og nedlegge Haraløkka og Rognerudskogen barneparker, er noen av forslagene som bydelsdirektør Tove Stien foreslår for å spare inn millionene på budsjettet for 2007.

Bydelsdirektøren ønsker også å kutte kulturbudsjettet med 1,2 millioner, deriblant støtten til kunst- og musikkskolen på Manglerud og Østensjø barne- og ungdomsteater. I tillegg foreslår hun å slå sammen Østensjø og Bøler frivillighetssentral.

Annerledes

Likevel synes Tove Stien neste års budsjettforslag for Østensjø er bra, sett i forhold til at bydelen må spare 20 millioner kroner. Men alt man foreslår å legge ned gjør vondt og vil møte motstand. I forhold til de andre budsjettene vi har lagt etter bydelssammenslåingen, har dette vært det vanskeligste. Hvis vi skulle videreført dagens aktivitetsnivå, ville vi fått et overforbruk på 20 millioner kroner. Det betyr at vi hadde et kjempestort salderingsbehov da vi startet budsjettarbeidet. Vi må se på hvordan vi kan gjøre ting annerledes, særlig innenfor sykehjemsplasser, barnevern og hjemmetjeneste, forklarer Stien.

Satsingsområder

Bydelsdirektøren har også noen satsingsområder i neste års budsjett. Hun ønsker å sette av penger til 27 flere sykehjemsplasser, etablere nye omsorgsboliger med døgnbemanning og dagaktiviteter, samt styrke hjemmetjenesten med 11 nye pleieårsverk og etablere et ressursteam, som skal jobbe for at folk kan bli boende hjemme lenger. I tillegg vil hun opprette syv nye boliger med personalbase i tråd med opptrappingsplanen for psykisk helse og opprette et nytt tjenestested likestilt med barnevernet, for å fremme lokalbaserte tiltak fremfor å kjøpe dyre institusjonsplasser. Hun foreslår også å beholde dagsenterdriften i bydelen, samt opprette et nytt dagsenter på Rustad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere