*Nettavisen* Nyheter.

Avhengig av pengestøtten

Uten frivillighetsmidlene hadde ikke Vevkjerringene kunnet ha fortellerstunder på Bøler bibliotek.

ØSTENSJØ: Vi fikk 4.500 kroner i fjor og er helt avhengig av pengene vi får fra Bydel Østensjø, sier en av vevkjerringene Toni Siri Engh.
De fortellerglade damene har fått penger fra frivillighetspotten fire år på rad, og pengene går blant annet til plakater, lage eventyrstemning på biblioteket og andre praktiske ting rundt forestillingene.
Å fortelle er jo gratis, men siden vi ikke driver med dette til daglig koster det litt å holde fortellerkunsten ved like. På vårparten møtes vi hver 14. dag. Det er også mye gratis arbeid som ligger bak fortellerstundene og vi synes det er hyggelig å kunne bidra i forhold til barn og unge i bydelen.

Søker igjen

I fjor hadde Vevkjerringene to fortellerdager på Bøler bibliotek. Rundt 80 personer møtte opp til en lytteopplevelse. En dag var det H.C. Andersen som var i fokus. Den andre var det dyrehistorier fra fire verdensdeler.
Da hadde vi også med oss en profesjonell forteller. De gamle eventyrene, mytene og legendene er så verdifulle. De har veldig mye menneskekunnskap i seg, men er uten den moralske pekefingeren. De som hører på kan ta til seg materialet der de er og dra nytte av det de lytter til. Vi regner med at vi kommer til å søke frivillighetsmidler i år også, sier Engh.

Vannbasket

Ane Haugland, leder i Nøklevann ro- og padleklubb forteller at de 4.000 kronene de fikk i fjor kom veldig godt med.
De har gjort at vi har hatt muligheten til å profilere tilbudet vårt om vannbasket for ungdomsgruppa, sier hun.
Vannbasket?

Det er noe vi har funnet opp. Vi er en ganske stor klubb og har en del ungdommer mellom 12 og 18 år, og har derfor laget en ungdomsgruppe. Vi ville forsøke å lage et tilbud til disse utenom det å padle på Nøklevann. I sommer hadde vi derfor to basketkurver flytende på vannet med en badering rundt. Deltakerne må ha på seg hjelmer, for vi spiller med kajakkårer og da er det lett å slå til hverandre i hodet, forteller Haugland.
Ble tilbudet flittig benyttet i fjor sommer?

Det ble noe spilling. Ungdomsgruppa møtes jo fast en gang i uka. Dette var oppstartsåret for gruppa, så jeg regner med at vi får se en større effekt nå til sommeren. Vi kommer nok ikke til å søke nye midler dette året. Kriteriene for å søke er jo slik at man må ha et prosjekt eller liknende man trenger støtte til, og det har ikke vi i år, sier Haugland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.