RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avisbud reddet kvinne fra flammene


Tara Krogvold og fotograf Morten Krogvold er nærmeste nabo til rekkehuset hvor det i natt brant. Nå gir de honnør til et avisbud som reddet en eldre dame ut av det brennende huset.
Tara Krogvold og fotograf Morten Krogvold er nærmeste nabo til rekkehuset hvor det i natt brant. Nå gir de honnør til et avisbud som reddet en eldre dame ut av det brennende huset.
Et avisbud reddet i natt en eldre dame ut av et rekkehus som sto i full fyr.

BØLER: - Dagens helt er avisbudet Rashid Zaman. Det var full fyr i første etasje og damen som bor der sto i kjøkkenvinduet og kom seg ikke ut, men han fikk reddet henne ut og varslet oss andre, forteller Tara Krogvold som er nærmeste nabo til rekkehuset det brant i.

Tara Krogvold er gift med fotograf Morten Krogvold som også befant seg i rekkehuset da det brant.

Håret tok fyr

Det skal ha tatt fyr i håret til den eldre damen og hun ble liggende på plenen på utsiden til en ambulanse kom til stedet og kjørte henne til Ullevål Universitetssykehus.

Brannvesenet raskt på stedet

- Vi prøvde å holde vinduer stengt, men så sprakk vinduene og brannen spredte seg til andre etasje. Jeg tømte ett brannslukkingsapparat, men det var til ingen nytte, forteller Tara Krogvold.

Brannvesenet ble varslet klokken 04.44 og var på stedet etter kort tid. I alt sju personer fra de nærmeste rekkehusene ble evakuert i forbindelse med brannen,

Rekkehuset hvor brannen oppsto er helt utbrent. Brannetterforskere jobbet torsdag formiddag på stedet for å finne årsak til brannen.

Store kunstverdier

Heldigvis ble ingen av de nærliggende rekkehusene skadd i brannen. Trolltun er hjem for en rekke kjente kunstnere og store verdier kunne gått tapt hvis brannen hadde spredd seg.

- Det er kryploft her og det fungerte som en skorstein. Det ble fort fult av røyk og sot inne hos oss. Morten (Krogvold journ.anm.) løp ut med alle negativmappene sine. De sto i et brannsikkert skap, men det stolte han ikke på, forteller Tara Krogvold til Nordstrands Blad.

Dramatisk

Jan Altern, som bor i neste rekke i kunstnerboligene, opplevde brannen som svært dramatisk.

- Det brant i fire meters bredde på taket. Vi opplevde det som veldig dramatisk og var redd det skulle spre seg. Husene her er sausa inn med tjære. Hadde brannen først fått tak på utsiden ville den spredd seg til hele rekka, forteller Jan Altern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere