Gå til sidens hovedinnhold

Avispris til Steen

Jan Vincens Steen fra Kringsjå er tildelt avisutgiverforeningen i Indonesias høyeste utmerkelse for sitt arbeid med «Avis i Skolen» i området.

KRINGSJÅ/INDONESIA: Kringsjå-mannen Jan Vincens Steen, tidligere leder av «Avis i Skolen», et utdanningsprosjekt i regi av Mediebedriftenes Landsforening, er tildelt den indonesiske avisutgiverforeningen SPSs høyeste utmerkelse for et tilsvarende prosjekt i Indonesia.

Jeg var i Indonesia for første gang i 2000 og knyttet kontakter med medieeiere, journalister og lærerorganisasjoner. I 2003 startet vi opp to parallelle organisasjoner, en «Avis i Skolen» og en leseorganisasjon, forteller Steen.

Økt leselyst

Formålet med organisasjonene er å stimulere elever til økt leselyst, og til å bruke aviser som et supplement til lærebøker i undervisningen.

Elevene blir bedre til å lese, og ved å bruke aviser får de mer oppdatert informasjon enn det som står i lærebøkene, sier Steen.

Overraskende

Han har vært i Indonesia fire-fem ganger og fulgt opp prosjekter blant annet på Bali, Sumatra og Java. Neste ut er øya Borneo. Steen fungerer som en ekstern ekspert og initiativtaker til prosjektene, som gjennomføres av World Association of Newspapers, med base i Paris. Norske Skog er en av sponsorene til programmet, og har forpliktet seg til å gi prosjektet midler frem til 2013.

Det var overraskende å få denne utmerkelsen, men det er en veldig drivkraft videre. Det er gøy å få til dette i land som ikke har noe tilsvarende fra før, sier Steen.

Han tror at oppmerksomheten rundt Avis i Skolen vil øke etterspørselen etter prosjektet i regionen. Allerede har interessenter meldt seg fra både Nepal og Laos. Steen har også vært med på Avis i Skolen-prosjekter i Thailand og Sri Lanka.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday