RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avløpssituasjonen er fortsatt proppen i Skar leir

Ingen videre avklaring rundt utviklingen av Skar leir, men Sogn vgs. kan få flere oppdrag.

MARIDALEN: Etter at øko-bokollektivet Skar, som okkuperte Skar leir i februar i fjor, ble kastet ut i mai, har det ikke vært helt stille i leiren. Det har både før og etter okkupasjonen foregått utleie på området. Politiet har drevet øvelser, det har vært filmopptak og en del lagervirksomhet i leiren og eiendomsmassen. Tiltak som ikke krever avløpstilknytning, opplyser Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).

Et vaktselskap patruljerer området, og i prinsippet er Skar leir fortsatt helt lukket for publikum. Mulighetsstudien for en såkalt «gigantbarnehage» ligger fortsatt hos politikerne i bystyret.

Men det er altså avløpsproblematikken som er det største hinderet for videre utvikling.

– Det legger veldig store begrensninger på bruken, sier Lena Nesset i EBY. Sogn vgs. har ifølge Nesset tillatelse til bruk med 15 elever og to lærere. Dette er innenfor de rammene som Vann- og avløpsetaten allerede har gitt for en eksisterende, tett tank på området.

Fire av byggene i leiren er fredet og flere står på Byantikvarens gule liste. Det settes av tre millioner kroner årlig til vedlikehold.

– Sogn vgs. vil gjerne sette i stand hele leiren. Hva tenker dere om det?

– Vi har et stor fokus på de fredede bygningene. I leieavtalen med Sogn står det at de skal utføre arbeider på bygninger som elevøvelser. Vi kommer til å ta en vurdering av det arbeidet som gjøres, og ha en løpende dialog med dem, sier Nesset, som ikke avviser Morten Hansens forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere