RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyste 250 besøk


Sykefravær og overtidsnekt førte til at flere brukere opplevde at hjemmehjelpen ikke kunne komme likevel. Foto: Clipart.com.
Sykefravær og overtidsnekt førte til at flere brukere opplevde at hjemmehjelpen ikke kunne komme likevel. Foto: Clipart.com.
Bydel Bjerke måtte avlyse 250 hjemmehjelpsbesøk i fjor.

BYDEL BJERKE: De siste årene har Bydel Bjerke hatt en nedgang i sykefraværet. Men fra tredje kvartal 2009 begynte sykefraværet å øke.

Fraværet økte fra 11,4 prosent første halvår 2009 til 13,5 prosent andre halvår 2009.

Fra 160 til 250

Resultatet var at bydelen ikke klarte å utføre alle rengjøringsoppdragene de skulle. I 250 tilfeller opplevde beboere med rett til praktisk bistand at timene deres ble avlyst.

I 2008 lå samme tall på 160. Det kommer fram i en rapport fra tilsynsutvalget. Bydelen har totalt 610 brukere av kommunale tjenester, og 93 brukere av private.

Torsdag orienteres bydelspolitikerne om saken i Arbeidsutvalget.

– Må spare

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen bemerker likevel at avlysning av rengjøringoppdragene ble foretatt under forsvarlig vurdering.

– Dersom alle disse tilfellene skyldtes at vi ikke hadde nok bemanning, kan det være dramatisk. Men alle våre tjenester skal være nøkterne og forsvarlige, sier hun.

Mathisen påpeker at sykefraværet i hjemmetjenesten har gått noe ned i første halvdel av 2009, men økt noe i tredje kvartal. Hun mener derfor at økningen i avlyste besøk snarere skyldes fravær generelt.

– Det er beklagelig at vi må avlyse, men vi har vært nødt til å skjerpe inn på overtidsbruken. Ved fravær må vi da avlyse dersom de som er på jobb ikke rekker å ta disse oppdragene. Så lenge bydelen har dårlig råd, må vi spare inn, sier Mathisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere