*Nettavisen* Nyheter.

Avlyste 250 besøk

Sykefravær og overtidsnekt førte til at flere brukere opplevde at hjemmehjelpen ikke kunne komme likevel. Foto: Clipart.com.

Bydel Bjerke måtte avlyse 250 hjemmehjelpsbesøk i fjor.

BYDEL BJERKE: De siste årene har Bydel Bjerke hatt en nedgang i sykefraværet. Men fra tredje kvartal 2009 begynte sykefraværet å øke.

Fraværet økte fra 11,4 prosent første halvår 2009 til 13,5 prosent andre halvår 2009.

Fra 160 til 250

Resultatet var at bydelen ikke klarte å utføre alle rengjøringsoppdragene de skulle. I 250 tilfeller opplevde beboere med rett til praktisk bistand at timene deres ble avlyst.

I 2008 lå samme tall på 160. Det kommer fram i en rapport fra tilsynsutvalget. Bydelen har totalt 610 brukere av kommunale tjenester, og 93 brukere av private.

Torsdag orienteres bydelspolitikerne om saken i Arbeidsutvalget.

– Må spare

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen bemerker likevel at avlysning av rengjøringoppdragene ble foretatt under forsvarlig vurdering.

– Dersom alle disse tilfellene skyldtes at vi ikke hadde nok bemanning, kan det være dramatisk. Men alle våre tjenester skal være nøkterne og forsvarlige, sier hun.

Mathisen påpeker at sykefraværet i hjemmetjenesten har gått noe ned i første halvdel av 2009, men økt noe i tredje kvartal. Hun mener derfor at økningen i avlyste besøk snarere skyldes fravær generelt.

– Det er beklagelig at vi må avlyse, men vi har vært nødt til å skjerpe inn på overtidsbruken. Ved fravær må vi da avlyse dersom de som er på jobb ikke rekker å ta disse oppdragene. Så lenge bydelen har dårlig råd, må vi spare inn, sier Mathisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.