*Nettavisen* Nyheter.

Avrunder kulturprosjektet

Prosjektet Kultur-bydel Østensjø avrundes ved årsskiftet, og neste torsdag inviteres alle involverte parter til å diskutere hvordan kultursatsningen skal videreføres. Underholdning blir det også.

Østensjø: Torsdag 2. november inviterer Kulturbydel Østensjø til sitt siste møte i Østensjø Kulturforum. Stedet er Oppsal Samfunnshus, og anledningen er at prosjektet avsluttes ved utgangen av 2006.

Dette er både en avrundning og veien videre, sier Tommy Grotterød, som er bydelens avdelingssjef for kultur. Han forteller at bydelen har slått på stortromma, og fått selveste Sara Chen til å holde en minikonsert under arrangementet.

Vi er veldig stolte av at Sara skal spille for oss. Hun er jo en kommende verdensstjerne, uttaler Grotterød om oppsaljenta kjent fra "Kjempesjansen" på NRK.

Vellykket prosjekt

Tommy Grotterød forteller at det viktigste med møtet neste uke er å få samlet lag og organisasjoner igjen.

Uten dem hadde ikke Kulturbydel Østensjø blitt noe av. Vi har fått til mye sammen, alt fra store fellesarrangementer til utstyrsbanken og en oversikt over søknadsmuligheter for å få økonomisk støtte. Lag og organisasjoner har kommet med gode innspill og ønsker, og de har bidratt til at mye har blitt virkelighet. Det er veldig viktig å få fram det gode samarbeidet mellom bydelen og alle lag og organisasjoner, presiserer Grotterød.

Hvordan videreføre?

Tommy Grotterød og kulturkonsulent Hallgeir Thorbjørnsen, som også har vært prosjektets sekretær, vil på møtet i Østensjø Kulturforum by på aktuell informasjon fra bydelen.

Bydelsutvalgets leder Arnfinn Aabø, som også var en av initiativtagerne til Kulturbydel Østensjø, har fått i oppdrag å oppsummere prosjektet frem til i dag. Til å presentere den videre satsningen på Kulturbydel Østensjø har man fått bydelsutvalgets nestleder/leder av kulturkomiteen, Per Nygaard. Begge disse er med i styringsgruppen til Kulturbydel Østensjø.

Styringsgruppen blir jo borte, og nå jobbes det med hvordan man kan videreføre kultursatsningen. Det vil bli lagt frem forslag på møtet, og så ønsker vi oss tilbakemeldinger fra folk, samt innspill på hvordan de synes dette skal gjøres. Hva skal til for at lag og organisasjoner synes at det er verdt å være med fremover? Hva gir mening for dem? undrer Grotterød.

Han ønsker alle interesserte hjertelig velkommen til møtet som starter klokken 19, og håper på fullt samfunnshus.

I tillegg til Sara Chen, byr vi på litt ekstra god fingermat i pausen, frister han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.