*Nettavisen* Nyheter.

Avslappende pleie

Stress ned i hverdagen, sier Margun Hodne Lyngaas hos Akademiklinikken, som har et helt nytt spa-tilbud.

ST. HANSHAUGEN: Selv om Akademiklinikken har eksistert i noen år, er det ikke lett å få øye på den, der den ligger noe bortgjemt i Krumgata 7. Her tilbys ulike alternative behandlinger, som lymfedrenasje, akupuntur og massasje. Det finnes også diverse hudpleiebehandlinger å velge mellom.

Det er flott at folk begynner å ta mer vare på seg sjøl, sier Margun Hodne Lyngaas på klingende bergenskdialekt. Hun er begeistret over å endelig kunne få tilby spabehandling, i en helt nyoppusset avdeling. Inne i behandlingsrommet er belysningen dus og atmosfæren behagelig. Lokalavisens jourmalist er lovet å få spa-behandling, og får valget mellom avslappende, revitaliserende og slankende. Valget faller på en revitaliserende behandling, som skal gi overskudd og følelsen av velvære. Terapeut Helge Ødegård starter behandlingen, med å legge kluter på to punkter på kroppen, med en duftrik olje. Behagelig musikk, og lyden av rennende vann høres forsiktig. Etter noen enkle strekkeøvelser, er det tid for peeling, som skal kvitte kroppen med døde hudceller.


Energi

Neste post på programmet er en ren energimassasje, med velduftende oljer. Produktene består av alger med helsebringende mineraler, som tilfører kropp og sjel ny energi. Etter en stund blir jeg pakket inn i en gjørmeblanding, og ligger med varmemadrass over meg. Roen senker seg når tankene får slippe tak, og man får tid til å hvile. Etter nærmere 20 minutter i mumietilværelsen, er det tid for å dusje vekk gjørmen. Etter dusj blir man smurt inn med bodylotion med diverse alger, og får en lett massasje. Det er ingen tvil om at kroppen har fått en behagelig og forfriskende følelse, som varer flere dager etter behandlingen.

I følge Margun er det stadig flere menn som velger å koble av med hudpleie, og skjemme seg litt bort i hverdagen.


Garantert avkobling

Det er veldig flott, for kroppen skal tas vare på, sier hun. Hit kan skravlende venninner, kjærestepar eller enkeltpersoner komme for å få egenvalgt behandling. Det er to terapeuter på klinikken, både en mann og en kvinne. Margun forteller at oppstrammende og slankende behandling virker for tiden å være svært populært. Hun forsikrer også om at det ikke er en veldig luksuriøs og dyr affære, og at de fleste kan ta seg råd til en pause i en stressende hverdag.

Man kan være her noen timer til en halv dag, og for eksempel velge å kombinere spa og hudpleie, sier Margun. Klinikken sørger for lett servering, og garanterer total avkobling!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.