*Nettavisen* Nyheter.

Avslører menns skjulte sider

Johannes Joner, Jon Bleiklie Devik, Dennis Storhøi, Jan Martin Johnsen fra pressevisningen torsdag. Med Anders Hatlo og Assad Siddique blir det bare menn på scenen.

Torsdag kveld kan kvinner gjøre som Linn Skåber og bli bedre kjent med menn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Linn Skåber forteller at hun ubevisst har intervjuet menn under oppveksten på Oppsal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Linn Skåber har skrevet et teaterstykke om menn. Dennis Storhøi spiller en av dem på scenen og lover en mansurprise.

Klikk på bildet for å forstørre.

Assad Siddique

Klikk på bildet for å forstørre.

Johannes Joner har deltatt i bearbeidelse og regi, og er også med på scenen.

OPPSAL/SENTRUM: Det er urpremière på forestillingen Vi menn torsdag kveld. Linn Skåber er en av tekstforfatterne, sammen med Shabana Rehman, og hun innrømmer at hun har brukt mye av erfaringen sin fra da hun vokste opp på Oppsal.

Jeg har nå skjønt at jeg har intervjuet menn hele livet, også under oppveksten på Oppsal, uten at jeg visste det. Jeg var ofte den eneste jenta blant mange gutter, og har fått sett menns hemmelige sider. Jeg kan love dere jenter at det er mye bra! smiler hun.

Mansurprise!

Nordstrands Blad møter henne på pressevisningen på forestillingen, som kun har mannlige skuespillere med. En av dem er Dennis Storhøi fra Godlia.

Disse to damene har satt seg inn i mange sider og fragmenter ved det å være mann. I forestillingen viser vi nok noen sider som er litt overraskende. Det blir en mansurprise! smiler han lurt.

Storhøi er tydelig på at dette ikke bare er en artig forestilling.

Vi tar dette virkelig seriøst! Riktignok er det en parodi på oss menn, men i det øyeblikket blir det også noe sant i det, sier han.

Glad i menn

Linn Skåber og Shabana Rehman har snakket med mange menn før denne forestillingen. De har spurt om de tenker på mer enn damer, sex og fotball.

Hva tenker de på når de jobber, står på ski, sjekker damer, eller rett og slett ser ut som om de ikke tenker i det hele tatt? Skåber er veldig glad i menn.

Man kommer seg ikke gjennom livet som kvinne uten å snuble over en del idioter og å kysse en del frosker, som viste seg aldri å bli prinser, men jeg ville ikke vært en frosk foruten. Ikke en prins heller. Den første mannen jeg møtte i livet var en prins og er det fremdeles min far. Han viste meg tidlig hvordan det var å være mann. Han var kjærlig, åpen, intelligent og viste meg de myke sidene også, sier hun.

Østkantgutter

Oppsaljenta forteller at det absolutt er forskjell på hvordan menn tenker i forhold til hvor de bor.

Vestkantgutter mener for eksempel mye om østkantgutter, mens østkantgutter ikke tenker på hvordan vestkantgutter er. De bryr seg ikke. På østkanten er det også en mer røffere tone. Vi jentene var alltid med. Jeg kan takke disse østkantguttene for at jeg har blitt modig. De tenkte aldri over at jeg var jente og beskyttet meg aldri.

Vi menn spilles på Oslo Nye Centralteatret frem til 17. januar.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.