RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørte falsk trygghetsalarmselger


Seksjonsleder hos Vern for eldre, Synøve Minde, mener det er svært alvorlig at noen har utgitt seg for å ringe fra Vern for eldre for å komme seg inn hos en eldre dame på Frogner.
Seksjonsleder hos Vern for eldre, Synøve Minde, mener det er svært alvorlig at noen har utgitt seg for å ringe fra Vern for eldre for å komme seg inn hos en eldre dame på Frogner.
«Vern for eldre» ser svært alvorlig på at en dame skal ha ringt en eldre Frogner-kvinne og utgitt seg for å representere dem. Kvinnen lot seg imidlertid ikke lure.

FROGNER: Frogner-kvinnen ante ugler i mosen da hun fikk en telefon fra en kvinne som hevdet at hun ringte fra «Vern for eldre», en organisasjon som har hovedkontoret sitt på Frogner, som er støttet av kommunen og som blant annet driver en kontakttelefon for eldre som blir utsatt for overgrep. Kvinnen på telefonen, som utga seg for å være «Eli» fra Vern for eldre, tilbød trygghetsalarm, og dette fikk Frogner-kvinnen ikke til å stemme med virksomheten til Vern for eldre. Derfor takket hun også nei til å få besøk.

Politianmeldt

Da hun så tok kontakt med Vern for eldre, fikk hun bekreftet sin mistanke: Organisasjonen har slett ikke noen som ringer hjem til eldre og tilbyr trygghetsalarmer.

Dermed ble saken politianmeldt, og seksjonsleder i Vern for eldre, Synnøve Minde, sier til Lokalavisenfrogner.no at hun ser svært alvorlig på hendelsen.

– Det er snakk om et identitetstyveri når noen sier at de ringer fra oss for å selge trygghetsalarm. Når noen sier de er fra Vern for eldre og sier de kan komme hjem til dem, er de ikke fra oss, sier Minde. Hun har ikke hørt om liknende tilfeller.

– Meld i fra!

– Vi ønsker jo ikke å gjøre mennesker mer engstelige enn nødvendig, men vi mener vi bør advare mot denne damen, sier hun. – Vi er en instans som hjelper, vi selger ikke noe.

Hun oppfordrer andre som måtte få liknende henvendelser til å si i fra både til politiet og til Vern for eldre (tlf 800 30 196).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere