RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslutning på Huseby spekket med humor


Forestillingen «Tor og Loke» presentert på et ny måte. Foto: Elisabeth C. Wang
Forestillingen «Tor og Loke» presentert på et ny måte. Foto: Elisabeth C. Wang
7. trinnet på Huseby skole kommer definitivt til å bli husket. Det sørget de for med forestillingen «Til 7. og sist».

HUSEBY: Det er klart vi er stolte, vi har jo laget det selv. Og vi håper og tror mange vil kjenne seg igjen og tenke, ja sånn var det, sier Sofie (12).

Mats (13) har tatt på seg et kort olaskjørt for anledningen, og den knallrøde leppestiften han skal bruke på forestillingen ligger lett tilgjengelig ved scenen.

Jeg skal spille dame da, men det skjønte du kanskje?, smiler han og drar litt i kanten på skjørtet.

Intens jobbing

I lengre tid har 7. trinn jobbet med avslutningsforestillingen som skulle inneholde både sang, dans, sketsjer og plenty med humor. Den røde tråden har vært skoletiden, fra starten i første klasse til nå å være de eldste på skolen. Og i følge Sofie (12), Thanushina (13) og Mats (12), var det nok å ta av.

Det blir liksom litt av alt. Fra usikkerheten rundt det å starte i første klasse, til fotball, svømmeskole og leirskole. Og rap bli det selvsagt også, sier 7. klasseelevene.

Overraskelsen

Kontaktlærer for 5. klasse, og musikklærer Charlotte Døhlie, er også svært stolt av det elevene har fått til. Hun understreker at kreativiteten blant elevene har vært betydelig og at intensiteten på øvingen har vært høy ettersom de startet etter påske.

Jeg synes de har vært utrolig flinke og målrettede alle sammen og det er gøy å se hvordan de trives på scenen. Foreldrene som så forestillingen på kvelden var også svært imponerte, de hadde jo ikke fått beskjed om dette og det var jo ekstra moro, sier hun.

Bugnet av talenter

Etter at de inviterte elevene fra andre klasser har satt seg, inntar 7. trinn scenen.

Med allsang full av energi og glede er det vanskelig for publikum og ikke synge med. Og så er det duket for humoristiske sketsjer på rad og rekke. Elevene viser her ulike talenter på løpende bånd, understreket av latteren som stadig runger i gymsalen. En mørkhåret jente på tredje rad er tydelig imponert når tre «trær» og en «harepus» inntar scenen. Trærne viser nemlig talenter innenfor både ballett på tåspissko og stepping.

De er kjempeflinke, synes jeg. Jeg visste det kom til å bli bra, men dette er skikkelig gøy, sier hun.

Tresketsjen er basert på skuespillet «Den levende skogen» som elevene setter opp på 4. trinn. Under avslutningsforestillingen fikk publikum se disco-versjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere