*Nettavisen* Nyheter.

Avslutnings-fest med håp på Bekkelaget seniorsenter

Det skulle egentlig bare være en avslutningsfest for de oppsagte på Bekkelaget seniorsenter onsdag, men så kom ryktene om mer penger.

HOLTET: Over 90 eldre satt benket i direktørboligen, drakk kaffe, spiste bløtkake, hørte på vemodige takketaler, felte noen tårer og smilte da flotte gaver ble overrakt Eldbjørg Vogt, Liv Skarby og Sirri Wik.
Samtidig svirret ryktene om at eldresentrene var reddet fra nedleggelse etter morgenens budsjettforlik i Rådhuset. I forliket henstiller Høyre, Frp, Venstre og KrF bydelene til å bruke de ekstra pengene til å sikre skikkelig eldresentertilbud.

Ute å kjøre

Det ble en veldig rar markering av noen som sluttet, og noe som kanskje blir bedre enn vi tror, sier Sissel Mantor i interimstyret i Foreningen Bekkelaget seniorsenter.
Hun er selvsagt glad for lovnaden fra de fire partiene, men sier hun er skeptisk til løfter gitt på vegne av andre, dvs. bydelene.
Bydel Nordstrand er selvrådig, og den er så ute å kjøre økonomisk at jeg ikke tror noe som helst før jeg ser budsjettforslaget. For vår del klarer vi å trø vannet en stund til, men vi er avhengig av offentlige midler fremover for å bestå.

Kjempebonus

Mantors skepsis deles også av interimstyrets leder Bjørn Hegna. Selv om både han og de andre jublet forsiktig og vaiet med flagget utenfor seniorsenteret, er han nøye på å få frem følgende kommentar,
Dette er for godt til å være sant, så derfor er det ikke det. Beklager, men jeg tror ikke på lokalpolitikerne lenger.Skulle vi likevel få de pengene vi trenger, er det en kjempebonus, sier han.

BU avgjør

Og bare for at det skal være helt klart. De ekstra millionene Bydel Nordstrand nå er tildelt, er det bydelsdirektøren som skal bake inn i sitt budsjett for 2006. Hennes forslag skal så vedtas eller endres av bydelsutvalget 15. desember. Først da vet vi om eldresentrene får penger til å fortsette driften.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.