Avsluttet med fotballfest

Alexander Kristoffersson feirer sin andre scoring på to minutter og avsluttet dermed sesongen på best mulig måte for Frigg.

Alexander Kristoffersson feirer sin andre scoring på to minutter og avsluttet dermed sesongen på best mulig måte for Frigg. Foto: FOTO: Thomas Granerød

Frigg avsluttet fotballsesongen på best mulige måte i strålende solskinn og med festfotball på Marienlyst.

Frigg-trener Ole Kristian Vikan tok sitt lag til en oppløftende 9. plass som nyopprykket lag. Foto: FOTO: Thomas Granerød

Frigg - Kjelsås 4-1 (0-1)

MARIENLYST: Frigg lå under med 0-1 for Kjelsås etter et mesterlig frispark fra Karim Aoudia sekunder før pause, men kom for alvor tilbake og avsluttet sesongen med festspill i kampens sluttminutter.

Først sørget Kenneth Tønne for balanse i målprotokollen i oppgjørets 53. minutt, deretter presset hjemmelaget på for nye scoringer og fikk rikelig betalt med bare fem minutter igjen å spille.

Magiske minutter

Christoffer Kringberg startet målshowet med å sette et straffespark kontant og sikkert i mål bak en sjanseløs Terje Kirsbom i Kjelsås-målet.

Tre minutter senere i kampens 88. minutt tok Alexander Kristoffersson ansvar og satte ballen i mål fra 18. meter - en fantastisk flott scoring med tuppen av skoen.

Så til kampens største prestasjon, også den av en meget pigg Kristoffersson. Et herlig innlegg fra Håvard Gåre ble på mesterlig vis omsatt til mål da Kristoffersson nærmest lå vannrett i lufta og traff ballen på hel volley - nydelig utført og litt av en avslutning på en solid sesong for Frigg i 2. divisjon.

Fra back til spiss

Tomålsscorer Kristoffersson smilte om kapp med solen da Lokalavisen Frogner pratet med ham etter kampslutt;

– Kan vel ikke akkurat være misfornøyd etter de to scoringene og at vi vant med 4-1, sier Kristoffersson.

– Har tidligere spilt back, men fikk prøve meg som spiss i trenerens valg av formasjon til denne kampen, nemlig 4-2-4, og det gikk jo bra, smiler han.

Kristoffersson som grunnet jobb og en liten fotballmessig nedtur ifjor, egentlig hadde lagt fotballstøvlene på hylla, var glad for å være tilbake igjen og åpner mulighetene for mer spill i Frigg-trøya neste sesong;

– Etter denne kampen så skal man ikke se helt bort i fra det, må bare finne en måte å kombinere fotball og jobb på, avslutter dagens mann hos Frigg.

Kun rundspilt av én motstander

Frigg-trener Ole Kristian Vikan (33) skal ha stor kreditt for at han i første instans førte laget opp fra 3. divisjon i fjor og til en mer enn hederlig niendeplass i 2. divisjon i år.

En stor prestasjon for en klubb som mangler det meste av økonomiske ressursene til å klare å hevde seg helt i toppen, men laget er ikke blitt direkte utspilt denne sesongen bortsett fra ved ett tilfelle;

– Det er kun Notodden som fikk herje med oss i årets sesong, bortsett fra det så har vi preget veldig mange av kampene i årets andredivisjon. Vi lå også på tabelltopp etter den syvende serierunden med kun to innslupne mål, men naturlignok så klarte vi ikke å opprettholde den plasseringen sesongen igjennom, forteller en engasjert Vikan etter fotballfesten på Marienlyst.

– Det er en meget flott gjeng å jobbe med, en gjeng som faktisk har vært oppe i 31 spillere - ideelt sett så er det jo best å ha en tropp på 16 spillere, men slik er det nå en gang i en klubb som Frigg. Skal også nevnes at 13 av spillerne i år var med på å spille 3. divisjon i fjor, ikke mange som levnet dem en sjanse i årets sesong, fortsetter Vikan.

– Fått til mye

Ole Kristian Vikan er videre meget godt fornøyd med at laget holdt plassen i divisjonen som nyopprykket lag, nå starter evalueringen - så får vi se om Vikan blir med igjen neste sesong;

– Vi har fått til mye med Frigg, men enda så er det så mye ugjort. Jeg er også veldig glad i gruppa og vil gjerne fortsette i klubben, men enkelte ting skal som nevnt evalueres fra klubben og meg først, så får vi se hva det ender med, avslutter Frigg-trener Ole Kristian Vikan med et stort smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag