*Nettavisen* Nyheter.

Avsluttet med seier

Greibanen var dekket med snø da GBK spilte sin siste kamp for sesongen. Allikevel avsluttet groruddølene en god sesong med seier 4-2 over Sarpsborg.

Rødtvet: Det var et ufyselig vær på Greibanen da Groruddalen ballklubb spilte sin siste kamp for sesongen. Et snølag hadde lagt seg på banen, og arrangementene som skulle være i forkant av kampen, ble byttet ut med feiing av banen. Kampen bar også preg av de dårlige forholdene. Banen var glatt og ballen spratt uforutsigbart.
Det var GBK som taklet de vanskelige forholdene best. Samarbeidsklubben hadde et lite overtak gjennom hele den første omgangen, og da dommeren blåste av til pause stod det 3-0 til hjemmelaget.
De ca 50 tilskuerene som hadde trosset været, fikk se at Sarsborg reduserte til 3-1 tidlig i andre omgang. Etter reduseringen tok GBK igjen over, og det resulterte i at Jon Henrik Mølstedt la på til 4-1. Dagens fineste mål var det allikevel Sarpsborg som stod for. Et flott langskudd var avslutningen på en fin overgang.
- Og til dere Sarpsborgsupportere, dette var det eneste målet som hjemmepublikumet har klappet for i år, uttalte speakeren på Greibanen.

Vellykket sesong

- En grei avslutning på sesongen, var trener Rolf Teigens oppsumering av kampen. Groruddalen BK endte til slutt på en 6. plass i debutsesongen i 2.divisjon. Men det tok sin tid før spillerne i GBK ble vant til nivået. Etter en dårlig start der GBK lå i bunnsjiktet, reiste laget seg og siste halvdel av sesongen var veldig bra. Selv om 6.plass er en plassering det står respekt av, er ikke Teigen helt fornøyd.
- Sesongen er godkjent. Vi viser angrepsdyktighet, noe vi skal videreutvikle til neste sesong. Vi har store utfordringer forsvarsmessig, noe man kunne se til tider i dag. Formann i GBK, Jan Fjelddalen, er av en litt annen oppfatning.
- Sesongen har vært meget vellykket. Vi har all grunn til å være stolt av en 6. plass i vår første sesong i 2.divisjon.

Viktig at Teigen ble

I den siste tiden har det ikke bare vært en kamp om poengene for GBK. Bak kulissene har man også jobbet for å beholde trener Rolf Teigen. Han har vært jaktet av flere klubber, og formann Fjelddalen er glad for at trenenen fortsetter.
- Det var veldig bra at Rolf bestemte seg for å bli. Vi har jobbet hardt for å legge forholdene til rette når det gjelder det sportslige og treningsmessige. Hovedpersonen selv mener treningsgrunnlaget i klubben er bra, men at treningskulturen må forbedres.
- Det har vært for mange ganger at folk har vært borte med skole, jobb og lignende og det ødelegger en del. Med den rette kulturen og gode treninger i fremtiden, skal vi ta steget videre.
Men at det neste steget er første divisjon vil han ikke være med på.
- Divisjoner og plasseringer er jeg lite opptatt av. Det viktigste er å utvikle en god treningskultur og dermed legge grunnlaget. Så får vi se med tiden.
Og med Rolf Teigen som trener og forholdene lagt til rette, kan groruddølene gå lyse tider i møte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.