RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avsporing i budsjettdebatten

I et leserinnlegg i Akers Avis Groruddalen 17. desember uttrykker formann i Bjerke Frp Tom H. Larsen at han føler seg feilsitert av Lokalavisen Groruddalen. Lokalavisen Groruddalen beklager at han sitter igjen med dette inntrykket, men deler ikke hans syn.

Lokalavisen Groruddalen er alltid interessert i å skrive så korrekt som mulig. Vi ønsker dessuten at alle skal få lov til å uttale seg. Det var også derfor vi innhentet uttalelser fra alle partier og involverte i saken. Samtlige fikk tilsendt sitatsjekk, hvor de hadde mulighet til å korrigere sine uttalelser innen tirsdag klokka 12. Denne tidsfristen ble satt fordi avisen trykkes tirsdag.

Da Larsen ombestemte seg og skrev et nytt svar tirsdag kveld, var det dessverre for sent. Mail-korrespondansen mellom Tom H. Larsen og journalisten dokumenterer dette. Mandag kveld klokka 23.40 skriver Larsen i en mail til journalisten "Vennligst makuler vår samtale, og la være å skrive noe i avisen". LG svarte på denne mailen klokken 04.19 påfølgende morgen, og etterkom ønsket om å ikke sitere Larsen på det han hadde uttalt til LG. Tirsdag kveld klokka 20.04 kommer kontrabeskjeden fra Larsen, men da var avisen allerede i trykken, og det stod derfor selvsagt ikke i vår makt å endre hans uttalelser. Dette var ikke vrangvilje fra avisens side.

LG kan heller ikke se at Larsen svarte på spørsmål 3, som var: "I forbindelse med budsjett 2009 ble det laget en tidsplan. Den ble enstemmig vedtatt i BU, men dere hevder likevel at politikerne i liten grad er involvert i arbeidet med Bydel Bjerkes budsjett. Hva har du gjort for å bli mer involvert?"

Lokalavisen Groruddalen har forsøkt å komme til bunns i hva den alvorlige kritikken mot bydelsadministrasjonen bunnet i, men verken Tom H. Larsen, Liv Vågslid eller Bjørn Lundberg har gitt oss konkret svar. Derfor framstår kritikken som en svertekampanje med ukjent motiv.

Vi registrerer også at andre politikere i Bjerke bydelsutvalg ikke kjenner seg igjen i kritikken. LG finner det dessuten underlig at Akers Avis Groruddalen ikke har gitt bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen anledning til å svare på den sterke kritikken som er blitt framsatt mot henne. LG har fått opplyst at kun assisterende bydelsdirektør Kristin Enstad fikk tilsvarsrett.

Lokalavisen Groruddalen ønsker også å presisere at vi alltid er åpne for å la alle uttale seg, uansett om de er enige eller uenige med redaksjonen.Tore Bollingmo

Ansvarlig redaktør i Lokalavisen Groruddalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere