RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Avstraffet barn med pinne

En kvinne fra Holmlia er dømt til 120 dagers betinget fengsel for å ha mishandlet sine to barn.

HOLMLIA: Kvinnen er skilt og er aleneforsørger for to barn på 13 og 10 år. Mishandlingen skal ha funnet sted fra 2005 frem til høsten 2008.

Kvinnen erkjente delvis skyld da hun møtte i Oslo tingrett i januar i år.

Vold i oppdragelsen

Barna skal gjentatte ganger ha blitt slått av sin mor. Ved flere anledninger slo hun med en pinne mens barna måtte stå på knærne inntil en vegg. Mishandlingen skal ha vært et fast element i oppdragelsen av barna, og skjedde blant annet hvis barna kom for sent i forhold til avtale.

Kvinnen skal ved én anledning ha truet eldstemann med kniv og ved én anledning stukket denne med en kniv i fingeren. Dette benekter kvinnen.

Vitne til vold

Det er på det rene at eldstemann skal ha blitt utsatt for mer vold enn sin yngre søster. Moren skal også ha snakket nedsettende om ham og mobbet ham blant annet for vekten.

Datteren har vært vitne til volden mot sin bror. Onkel og bestemor skal ha vært til stede under mishandlingen, men har blitt bedt om å forlate stedet, noe de gjorde.

Tipset barnevernet

Gutten har fortalt på skolen at moren slo ham. I april 2008 fikk barnevernet en anonym telefonoppringning fra en bekymret mor til en klassekamerat.

Tipseren fortalte at gutten hadde kommet med et kutt i fingeren og forklart at han var skåret i fingeren av sin mor.

På bakgrunn av denne meldingen ble barna overflyttet til en akuttplassering, og deretter til et fosterhjem.

Var i vanskelig situasjon

Forsvarer mente at kvinnen måtte frifinnes på grunn av rettsvillfarelse. Hun har siden hun kom til Norge levd svært isolert, blant annet fordi hun ikke hadde lovlig opphold. Forsvarer mente at kvinnen ikke kjente til det norske forbudet mot å slå barn, noe som er vanlig i landet hun kommer fra.

Retten mente at den vanskelig situasjonen kvinnen befant seg i måtte tillegges en viss vekt.

Hun var i Norge uten oppholdstillatelse og var av den grunn spesielt engstelig når barna ble borte. Retten fant også at kvinnen har blitt rammet hardt ved å ha blitt fratatt sine barn med kun fem timers samvær i måneden.

På den bakgrunn fant retten det passende å gi en betinget straff; fengsel i 120 dager som gjøres betinget med to års prøvetid. Kvinnen ble i tillegg dømt til å betale hvert av sine barn 20.000 kroner i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere