*Nettavisen* Nyheter.

Avviser at «nye Berg» blir en eliteskole

SKOLE HER: Finansbyråd Kristin Vinje (H) og bystyrekandidat Kristoffer Gustavsen mener en ny 8-13-skole i Blindern-området vil være en berikelse for Nordre Aker, og hele byen. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ny 8-13-skole i Sogn/Blindern-området i samarbeid med UiO vil bli en skole for akademikerbarn, sier Utdanningsforbundet. Det får Nordre Aker-politikere til å steile.

BLINDERN/SOGN: Det er skolen som skal erstatte Berg vgs., slik den er foreslått i årets skolebehovsplan, som får gjennomgå av Utdanningsforbundet.

UiO-nærhet viktig

– Skolen kommer til å ligge ved Universitetet i Oslo. Det er på vestkanten, og jeg tror det vil være vanskelig for elever på 13–14 år å reise så langt, sier leder Terje Vilno til NRK.

– Jeg er overrasket over at dette er Utdanningsforbundets første reaksjon, når vi får mulighet til å koble en ungdoms- og videregående skole til kunnskapsmiljøet på UiO. Det er jo nettopp nærhet til Universitetet som ligger til grunn for ønsket om en skole her. Hadde universitet ligget på Grorud hadde vi foreslått skolen der, men det ligger altså på Blindern, sier finansbyråd og bystyrekandidat fra Korsvoll, Kristin Vinje (H).

Hun mener det er viktig å utnytte de ressursene Oslo som kunnskapsby har, som at nye Ullern vgs. bygges i samarbeid med Radiumhospitalet.

Del på Facebook

Også Venstre og SV i bydelen mener beliggenheten er avgjørende. Les om det her.

Konstruerer problem

– Tenk så spennende det blir å bringe elevene til universitetet, Forskningsparken og det nye Life Science-senteret i Gaustadbekkdalen. Elevene kan for eksempel få tilgang på labressurser som aldri ville være mulig å få til på en skole.

Bystyrekandidat Kristoffer Gustavsen (H) fra Grefsen, kjøper ikke påstanden om «vestkantskole».

– Utdanningsforbundet konstruerer et problem. Det er ikke noe galt i å gi flinke elever ekstra utfordringer. Men å si at dette blir en vestkantskole er direkte feil. Vi har fritt skolevalg i Oslo; hvis du som elev bor på Grefsen kan du gå på skole i sentrum. Bor du på Grorud kan du søke deg til Ullern og bor du på Ullern kan du søke deg til Ulsrud.

– Oslo har et flott t-banesystem. Det tar ikke lang tid med banen fra Ellingsrud til Blindern. Når Utdanningsforbundet sier at 13-14-åringer ikke klarer den reisen, tror jeg de undervurderer dem, sier Vinje.

Kan skolen bli bygget i Sognsveien 80, når Sogn vgs. flytter? Politikerne er ikke enige. Les mer her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.