RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser ikke forslaget

Byrådslederen er glad for innspillet fra Inger Teien.

OSLO: Byrådsleder Stian Berger Røsland sier han tar med seg innspillet.

– Jeg er glad for innspill! Det er mange eldre som vil bo hjemme, og i HJEMME BEST prosjektet sees det på løsninger som kan bidra til at de eldre får bo hjemme lenger. Jeg vet ikke om vi kan få noe kommunalt tilskudd øremerket heis på plass akkurat nå, men jeg avviser ikke forslaget, sier Røsland.

Statlig heistilskudd

På den statlige siden har Husbanken noe som heter heistilskudd. Borettslag kan søke om penger til prosjektering eller installering av heis.

– I 2010 var 2,3 millioner kroner bevilget til heistilskudd til Østlandet, opplyser Trond Fridén i Husbanken. Han forteller at søknadsskjema ligger på Husbanken.no.

– Vi vet foreløpig ikke om det er bevilget penger til heistilskudd i statsbudsjettet 2011, sier Fridèn.

Få installerer heis

OBOS opplyser at det er hvert enkelt borettslag som må vedta og finansiere heis, men at de færreste borettslagene har installert heis i ettertid.

– Heis må eierne bekoste. Det har vært store diskusjoner, for mange av beboerne i blokkene vil ikke ta kostnaden, sier kommunikasjonssjef i OBOS, Åge Pedersen. Han forteller at de nyere blokkene OBOS bygger stort sett har heis.

– Vi følger reglene om at det skal være heis i alle blokker med fire etasjer eller mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere