RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tone Tellevik Dahl (Ap) er fornøyd med Aps forslag, og avviser at forslaget er et løftebrudd mot velgerne.
Tone Tellevik Dahl (Ap) er fornøyd med Aps forslag, og avviser at forslaget er et løftebrudd mot velgerne.

Avviser løftebrudd

Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap) avviser at Arbeiderpartiets forslag er et løftebrudd, og mener de legger opp til reduksjon i høydene.

BJØRVIKA: Vårt forslag bidrar til en reduksjon på 6 etasjer i snitt, men med to hus som får et makspunkt på 17 etasjer, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), og avviser kritikken fra både Venstre og sine partifeller i Gamle Oslo.

Vårt forslag gir en dramatisk reduksjon i både høyder og i byggevolum. Grunnen til at vi foreslår en mindre reduksjon enn Venstre er at vi vil ha variasjon i byggehøydene, sier hun, og mener Venstres forslag vil gi en større murfølelse i Bjørvika.

Venstre vil ha en jevn rekke av hus på 8 etasjer, noe vi mener vil gi en murfølelse. Arbeiderpartiet skal være garantisten for at det ikke skal skje. Vi vil ha varierte høyder, fordi vi mener det vil gi mer lys og luft, sier Tellevik Dahl, som dermed mener de har imøtekommet kritikerne på flere områder.

Vi mener at charretten har flere gode elementer, og vi har imøtekommet dem på flere punkt, blant annet ved å øke boligandelen og bygge barnehage. I tillegg vil vi altså redusere byggevolumet med 20 prosent, sier hun.

Uenigheten mellom Ap og Venstre vil være avgjørende når bystyret skal behandle Bjørvikasaken, trolig i slutten av februar. Imidlertid sier Tone Tellevik Dahl at hun føler seg trygg på at det vil bli en reduksjon i forhold til det opprinnelige forslaget.

Foreløpig er det flertall for byrådets forslag til byggehøyder, men det er også flertall for å ta ut 20 prosent av byggevolumet, så jeg føler meg trygg på at det vil gå gjennom, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere