*Nettavisen* Nyheter.

Avviser trafikkaos på Bygdøy

Får Kunnskapsdepartementet det som de vil blir vikingskipene værende på Bygdøy. FOTO: Arkiv

– Det er fullt mulig å etablere et samlet museum på Bygdøy, sier forskningsminister Tora Aasland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kunnskapsminister Tora Aasland mener hun har belegg for å hevde at en samlokalisering av Kulturhistorisk museum på Bygdøy ikke vil føre til trafikkaos. FOTO: Kunnskapsdepartementet

BYGDØY: Mens faglige instanser krangler om hvorvidt vikingskipene vil briste eller bære ved en eventuell flytting fra Bygdøy, er det først og fremst trafikksituasjonen som bekymrer beboere på museumshalvøya.

– Allerede sprengt

I november i fjor signaliserte Aasland at en delt løsning - hvor vikingskipsmuseet ble værende på Bygdøy, mens det ble bygget et nytt museumsbygg i Bjørvika - ville medføre en ekstrakostnad på om lag 400-600 millioner kroner.

På bakgrunn av dette insinuerte hun at et samlet museum på Bygdøy vil være det beste alternativet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg: Påfølgende uke hadde Høyre-politiker og Bygdøy-beboer Hans Magnus Borge et innlegg på trykk i Lokalavisen hvor han blant annet uttalte:

"Alle som har vært på Bygdøy en fin utfartsdag skjønner at veinettet ikke tåler mer trafikk. Faktisk er det sprengt allerede".

Fullt mulig

Borge argumenterte med at departementet har anslått at samlokaliseringen vil øke besøkstallene fra 400. 000 til 700. 000.

Les også: Jensrud slakter egen regjering

"Den som kjenner bare litt til Bygdøys trafikksituasjon vet at det ikke går", skriver Borge.

Men i en fersk pressemelding fra Kunnskapsdepartementet blir det avvist at en samlokalisering på Bygdøy vil føre til trafikkaos.

– Jeg har fått en grundig utredning vedrørende trafikksituasjonen på Bygdøy knyttet til en fremtidig økning i besøkstallene for museet, sier forskningsministeren.

– For meg virker det klart at det er fullt mulig å etablere et samlet museum på Bygdøy, både i forhold til trafikale forhold og når det gjelder sikkerhet for skip og gjentander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.