RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avvist i døra ved Ullevål


Midt i Trolldalsveien går bydelsgrensa mellom Alna og Østensjø, men det skjønte ikke legevakta noe av, forteller Terje Lørdahl.
Midt i Trolldalsveien går bydelsgrensa mellom Alna og Østensjø, men det skjønte ikke legevakta noe av, forteller Terje Lørdahl.
Da Terje Lørdahl ble alvorlig syk, visste ikke Legevakta hvor de skulle sende ham. Etter endelig å ha blitt sendt til Ullevål sykehus måtte han snu i døra.

HELLERUD: Den 12. april i år fikk Terje Lørdahl sterke, akutte smerter.

Jeg forstod med én gang at det var alvorlig, ettersom jeg tidligere har hatt både tarmslyng og sprukket blindtarm med betennelse. Det var tilsvarende smerter, forteller han.

Fikk ikke smertestillende

Sammen med kona Tone Lørdahl bestemte han seg for å ikke belaste helsevesenet med å ringe etter ambulanse. I stedet tok de drosje til Legevakta. Der ble han liggende og vente mens ingen visste hvilket sykehus han skulle sendes til.

Jeg måtte spørre flere ganger om de ikke hadde tenkt å gjøre noe snart, forteller kona.

Terje Lørdahl ba tynt om at han iallfall måtte få smertestillende, men det fikk han ikke.

Bare de som har hatt tarmslyng vet hvor vondt det er. Som gammel birkebeiner er jeg ganske hardfør og har høy smerteterskel. Men når jeg spør om smertestillende, så trenger jeg det. Det er jo også en livstruende sykdom, sier han.

Til slutt ble han sendt til Ullevål sykehus, men dette viste seg å være feil. Ettersom Lørdahl ikke sokner til Ullevål, fikk han ikke komme inn.

I stedet gikk turen videre til Aker universitetssykehus. Der fikk han diagnosen mekanisk tarmslyng. Lørdahl måtte senere gjennom en fire timer lang operasjon, og ble liggende på sykehuset i 14 dager.

De er flinke på Aker, og jeg syns jeg fikk bra behandling. Norske sykehus er fremragende når man først kommer innenfor, sier Lørdahl.

Kona anslår at det tok mellom tre og fire timer fra de reiste hjemmefra til mannen kom på rett sykehus.

Forvirrende bydelsgrenser

Årsaken til forvirringen er de ikke i tvil om. Ekteparet bor nemlig på grensa mellom bydelene Alna og Østensjø. Bydelsgrensa går midt i Trolldalsveien, hvor de bor.

Så mens ekteparet tilhører Bydel Alna og Aker universitetssykehus, tilhører naboene på andre sida av gata Østensjø bydel og Ullevål sykehus. Bare det enkelte veinummeret kan indikere hvilken bydel de tilhører.

Det er helt håpløst med slike bydelsgrenser. Det sa jeg klart i fra om da de opprettet dem. Svaret jeg fikk var at Bydel Alna ønsket seg mer småhusbebyggelse. Men det er helt koko. Politikerne må da kunne bruke hodet. Det kan lett oppstå misforståelser når man deler en vei i to, sier Lørdahl.

Jeg tror ikke de har vært på befaring de som delte opp. Det ville vært mer naturlig å dele etter de store ferdselsårene, for eksempel fra Ytre Ringvei til Stordamveien og opp, sier kona.

Følelsesmessig ønsker vi oss inn i Bydel Østensjø. Det er der vi føler vi tilhører, sier Lørdahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere