Axellia beroliger naboene

 

 

Utslippene er på et historisk lavt nivå og der skal de forbli hevder Axellia.

HOFF: – Det er en misforståelse når det hevdes av BU-leder Carl Oscar Pedersen at det blir mer luktforurensing på Hoff og Skøyen, sier Karin Loftsgaard, EHS Manager i Axellia Pharmaceuticals AS.
Les saken
Siden har Klima- og forurensingsdirektoratet begrunnet hvorfor de har gitt tillatelse til økt utslippsgrense.
Les saken

To nye renseanlegg

– Axellia har tvert i mot vært seg sitt ansvar bevisst og har siden 2006 jobbet ekstra aktivt med å finne frem til nye metoder for å bedre luktsituasjonen for naboene. Axellia installerte to nye renseanlegg i 2008. Dette har bidratt til at lukten i vårt nærområde ble redusert med 50 prosent i forhold til tidligere år, sier Loftsgaard.

Ingen klager

Axellia har ikke mottatt naboklager på lukt fra fabrikken i 2009.

– Vi har faktisk hørt at noen naboer lurer på om vi har nedlagt deler av produksjonen, siden det lukter så lite. Dette synes vi er en svært positiv reaksjon på alt det ekstra arbeidet vi har lagt ned i å finne frem til forbedringer. Vi har ikke tenkt til å sove på våre laurbær, men jobber jevnlig for å sikre at alle luktreduksjonsanlegg virker optimalt til enhver tid. sier Loftsgaard.

Ikke sjenanse

– Grunnen til at vi har søkt om endret utslippsgrense, er at vi ønsker en grense som reflekterer det faktiske nivået vi er på i dag og som tilsvarer det nivå som andre sammenliknbare bedrifter har i Norge og ellers i Europa. Axellia har hatt en utslippsgrense på 1 luktenhet mens det i henhold til retningslinjer for luktutslipp er normalt å operere med 5–10 luktenheter i tettbebygde boligmiljøer. I begrunnelsen for disse verdiene hevdes det at dette vil være et nivå som ikke bidrar til sjenanse for naboene. Det er dette nivået vi har vært på de siste to årene og som vi ønsker som ny grense. Våre naboer trenger derfor ikke å frykte økt lukt i fremtiden, sier Loftsgaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.