RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ba om politibeskyttelse


Denne fullastede søppelcontaineren har stått i veien siden lenge før jul. Det skal legges tak over nedkjørsel til garasje og utearealer opparbeides. Kirkehaugsveien skal repareres og utvides. Oppmåling av tomt er ikke fullført. Hvem skal betale regningen spør Aud Regine Hiorth (innfelt). Foto: Vidar Bakken
Denne fullastede søppelcontaineren har stått i veien siden lenge før jul. Det skal legges tak over nedkjørsel til garasje og utearealer opparbeides. Kirkehaugsveien skal repareres og utvides. Oppmåling av tomt er ikke fullført. Hvem skal betale regningen spør Aud Regine Hiorth (innfelt). Foto: Vidar Bakken
I en ny rettssak i Kirkehaugsveien må Aud Regine Hiorth forholde seg til nye aktører. Eier av byggeprosjektet måtte be om politibeskyttelse mot sinte kreditorer.

SOLLERUD: Hiorth tapte saken i Tingretten mot Konstali Bygg i Kirkehaugsveien 5. Rettsapparatet skulle ta stilling til strøksservitutten som hviler på eiendommen. Den setter klare begrensninger på hva som kan bygges på tomten. (Se faktaboks – journ.anm.).

Møtte ikke i rettssalen

– Jeg akter ikke å gi meg. Jeg vil anke saken inn for lagmannsretten, sier Hiorth.

Konstali Bygg var den siste av mange aktører som trådte inn på eiersiden i Kirkehaugsveien 5. Ingen representant fra Konstali Bygg utenom advokaten stilte i rettssalen. Ved advokatens side og vitne i saken stilte en representant fra en av de tidligere eierne av prosjektet. Han vitnet til fordel for Konstali Bygg.

– Sett utenfra kunne det jo se ut som det var et annet selskap som var part i saken, sier Hiorth.

Ytterst sjelden

Mens rettssaken pågår skifter Konstali Bygg navn til PNI AS den 5. desember i fjor. Senere blir dette endret til PRI AS. Finansavisen skriver at den tidligere KrF-toppen Svein Konstali har solgt Konstali Bygg den 11. desember til den nye styreformannen i Konstali Bygg – nå Pri – for en krone. Da har altså selskapet skiftet eier før dommen faller i Tingretten.

Det viser seg senere ikke være riktig, ifølge styreformann Arvid Lyngnes Fjesme (se egen sak). Finansavisen skriver også at Konstali Bygg blir begjært konkurs den 14. desember. Det er riktig, men blir senere gjort om til tvangsakkord i rettsmøte 23. desember. Det vil si at flertallet av kreditorene har godtatt en frivillig gjeldssanering, noe som er ytterst sjelden i en konkurssak.

En av kreditorene er selskapet som solgte prosjektet til Konstali Bygg. Naboer setter spørsmålstegn ved dette. Dette selskapet har vitnet til fordel for Konstali Bygg, samtidig som de er kreditor til selskapet. Om Aud Regine Hiorth vinner saken i siste instans, betyr det ytterligere belastning for det konkurstruede selskapet og mindre verdier å gå etter for kreditorene.

– Måtte den hykleren brenne i helvete

En rekke utenlandske arbeidere står uten lønn etter konkursbegjæringen. Det samme gjør byggeleder Idun Hangaard og flere leverandører og underselskaper har ikke fått betalt.

Menge rettet sinnet mot Svein Konstali i forbindelse med konkursbegjæringen, som ifølge Finansavisen måtte be om politibeskyttelse mot sinte kreditorer.

– Måtte den hykleren brenne i helvete. Jeg har utsatt kreftoperasjonen min og betalte mot slutten av byggeperioden også for byggematerialer av egen lomme. Alt for å kunne levere byggene før jul. Og nå ber han om politibeskyttelse, sa Hangaard til Finansavisen i den forbindelse.

– Rekke av skandaler

Aud Regine Hiorth er oppgitt og opprørt over det som har skjedd.

– Det føyer seg inn i rekken av skandaler i denne byggesaken. Som tidligere er det umulig å vite hvem som er den juridiske part man skal forholde seg til. Da jeg sendte prosesskrivet første gangen, måtte jeg sende dette til 13 ulike selskaper som på et eller annet tidspunkt hadde vært inne på eiersiden. Nå blir det bare enda verre. Jeg stiller også spørsmålstegn ved at det blir avsagt dom i en sak hvor et selskap er begjært konkurs før dommen faller. Dette måtte jo også Konstalis advokater ha kjent til, sier Hiorth.

Ingen svar å få

Hun spør også om hvem som nå har ansvaret for å ferdigstille prosjektet.

– Hvem skal opparbeide veien i full bredde som rekkefølgebestemmelsene i rammetillatelsen legger opp til? Her står en container i gaten siden lenge før jul med søppel. Hvem skal opparbeide utomhusarealene på tomten og fullføre resten av garasjeanlegget? Hva skjer med sikringen av skråningen mot nabotomten? Her gjenstår mange spørsmål, og det er ingen svar å få, sier Hiorth.

Ullern Avis Akersposten fikk ikke kontakt med Svein Konstali, tross gjentatte oppringninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere