RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Babyenes og barnas vår i Operaen


 
 
Nå er det de minstes tur. Først ut er Norgespremieren på barneoperaen Pollicino og deretter kommer upremieren på babyoperaen Korall Koral.

BJØRVIKA: Onsdag 20. mai synges barnas vår i gang med Hans Werner Henzes opera Pollicino for og med barn.

100 barn med

Pollicino hadde sin urpremiere i Montepulciano i 1980 og den settes nå opp i Norge for første gang, på Scene 2 i Operaen.

Over 100 barn fordelt på to lag synger og spiller eventyret om Tommeliten (Pollicino på italiensk) som lurer menneskeeteren og dermed redder seg selv og brødrene fra å bli spist.

Sangerne er fra Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og musikerne er fra Baratt Due Musikkinstitutt og Oslo musikk- og kulturskole. I tillegg er fem voksne operasangere med.

Heidi Bruun Nedregaard har regissert og Chinelle Markovic har tegnet kulisser og kostymer til operaversjonen av Grimm, Perrault og Collodis eventyr.

Babyopera

Fra torsdag 4. juni inviteres barn fra 0 til 3 år inn i et skjellformet telt i foajeen for å oppleve det som kanskje er verdens første babyopera, Korall Koral.

Med spesiallagde instrumenter som havhestharpe og dobbeltdyrfløyte skaper skuespiller Hanne Dieserud og operasanger Silje Aker Johnsen en egen verden med musikk og lyder komponert av Maja Ratkje. Kanskje er vi et sted under havoverflaten i Nordishavet.

Etter den 20 minutters lange forestillingen, kan barna utforske rommet og instrumentene på egen hånd. Forestillingen er laget etter en idé av Hanne Dieserud og Christina Lindgren og er en co-produksjon mellom Dieserud/Lindgren, Riksteatret og Den Norske Opera & Ballett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere