RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bachelor, hva nå?

Juni betyr sommerferie for de fleste studenter, men ikke alle har planer om å vende tilbake til studiene etter endt Bachelorutdannalse.

Blindern/St. Hanshaugen:<7b> Vi tok en prat med noen studenter på St. Hanshaugen, for å høre deres tanker om fremtiden.
Jeg tror jeg kommer til å savne Blindern, studentmiljøet og studentlivet, men jeg gleder meg også veldig til høsten og året som kommer.

Thor Christian Maast (22), eller Dj Tiki som mange utelivsløver kjenner han som, nyter noen etterlengtede fridager. For to uker siden var han ferdig med tre års utdannelse ved universitetet i Oslo. Tre slitsomme, men også morsomme år i følge han selv.

I august setter nemlig unge Maast kursen mot USA. Han har vært så heldig å få praksisplass i et produksjonsselskap, og er med det enda et skritt nærmere sin drøm om eget plateselskap og produksjonsstudio. Litt à la Christer Falck.

Men jeg kommer nok bare til å bli kaffeprodusent i første omgang, gliser han.
Det viktigste er at jeg får et bein innenfor bransjen, og jeg håper også å få innsikt i produksjonsprosessen.

Yrkesdrømmer

Studentavisen Universitas tok i mai opp temaet om lite yrkesrettede Bachelor-studier ved universitetet på Blindern, hvor utsiktene for relevant jobb etter studie var heller dystre.

Frykten for å ha utdannet seg til arbeidsledighet, var imidlertid fraværende hos dem Lokalavisen kom i kontakt med. Samtlige var sikre på at de ville få jobb innenfor det de hadde utdannet seg til, og de så lyst på fremtiden med tanke på nettopp dette.
Det kan være lett å gå seg vill i fag dersom man ikke har et klart mål med hvorfor man er på det studie man har valgt.

For Hanne Marte Høie (23) har ikke yrkesdrømmen vært glassklar i mange år. Jobbmulighetene som spesialpedagog i psykiatrien er derimot litt sikrere enn den ustabile platebransjen Maast sikter mot.
Jeg håper å være i jobb allerede fra juli, sier Hanne Marte.
Jeg har alt søkt jobb på en institusjon med barn og unge som har downs syndrom og autisme. Hvis ikke blir det jobb på Kiwi til en ny sjanse dukker opp.

Studerer videre

En annen som også er ferdig bachlor denne sommeren, er Tom Erik M. Omholt (25). I motsetning til de andre to tar han sikte på ytterligere to års studie og en master i petroleumsgeologi.

Er planen å bli oljemilliadær?
He he, nææ, Tom Erik drar på det, men legger til:
Jeg er ganske sikker på at jeg vil få jobb i et oljeselskap eller geofysikkbyrå. Og er jeg heldig, er det gode utsikter for økonomien fremover også.

Økonomien som student har det heller vært så som så med, på Omholt blir det derfor en god del jobbing i sommer. Både som postbud og på praksisplass i nettopp et geofysikkfirma.

Det høres ut som et litt tørt fag?...
Ja, det er mye matte og fysikk, og geologi da. Men jeg synes det er gøy. Dessuten sliter jeg meg ikke ut ved å gå på forelesninger, blunker han.

Studentene på Haugen

St. Hanshaugen bydel huser også mange studenter som ennå ikke er ferdig med sine studier. I løpet av denne sommeren vil OAS studentboliger utvides fra 174 til 474 studentboliger i samme kvartal. Studentene vi møtte her, trives godt i dubletter, på enkeltrom eller i større enheter hvor 16 stykker deler kjøkken og bad.

Hilde Andsjøn (22) går faglærerutdanningen på Kunst og Håndverk, hun er også husvert for alle studentene i komplekset. For henne vil sommeren gå med til å ta seg av alle de nye studentene som skal fylle opp de 300 nye boligene som er bygget.

Etter sommeren venter siste året på bachlorgraden, og deretter forhåpentlig jobb på en ungdomsskole som formingslærer. Dersom ting går etter planen da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere