RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NY FARGE: Slik skal fasaden til Colosseum bli seende ut om noen uker. Foto: Oslo kino
NY FARGE: Slik skal fasaden til Colosseum bli seende ut om noen uker. Foto: Oslo kino

Back to basic

Fasaden til Colosseum Kino males i disse dager, og mister sin terakottafarge til fordel for en mer opprinnelig sandfarge.

MAJORSTUEN: I disse tider males Colosseum. Kinoen går fra dagens terrakottafarge til en farge som ligger nær fargen arkitekt Sverre Fehn opprinnelig valgte for Colosseum.

– Det var på tide å pusse opp Colosseum og for å hedre tidligere tider har vi valgt en farge som ligger nærmere den opprinnelige, forteller administrerende direktør i Oslo Kino, Geir Bergkastet.

Colosseum ble åpnet i 1928, men ble totalskadet i en brann i 1963. Arkitekt Sverre Fehn sto for ombyggingen og 12. september 1964 ble kinoen gjenåpnet med pomp og prakt.

Colosseum er et landemerke for Majorstua-området med sin karakteristiske kuppel. Kuppelen har samme størrelse som den i St. Peterskirken - i overkant av 40 meter i diameter. Kuppelen beholder sin farge, mens resten av bygget blir sandfarget.

Harmonerer

– Fargen er også valgt på bakgrunn av at den skal stå godt til bygningene rundt. Vi ønsker at Colosseum skal skille seg noe ut, men samtidig skal den harmonere med resten av bebyggelsen, sier Bergkastet.

Oppussingen har begynt og malearbeidet er beregnet ferdig i løpet av noen få uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere