RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bad Bjørnøy ta en time-out

Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) har ikke endret syn på at de forurensede massene fra Bjørvika skal plasseres i et dypvannsdeponi ved Malmøykalven.

STORTINGET: Det kom klart frem under et møte stortingsrepresentant Marit Nybakk (Ap) hadde innkalt til fredag morgen.
Jeg har lyttet til Arbeiderpartiets synspunkter, og vi er enige om felles engasjement mot miljøgifter. Men, jeg står ved mitt vedtak. Nå er det viktig å følge arbeidet veldig tett, og sikre at handlingen skjer i tråd med bestemmelsene fra SFT, var Bjørnøys korte kommentar.

Uklarheter

Vi har bedt miljøvernministeren bruke lengre tid, og ta samtlige argumentene opp på nytt. Vi er alle enige om at det skal ryddes i Bjørvika, men hvorfor deponere i fjorden når det finnes landdeponi? Jeg tar saken opp i vår stortingsgruppe, sier Marit Nybakk.
Jeg bad Bjørnøy ta en time-out både for sin egen, sakens og borgernes skyld til vi vet hva som er den faglige forutsetningen, og kan kontrollere at den følges. Vi kan ikke leve med den uklarheten som foregår nå. Vi får jo forskjellige svar hele tiden, la Rune Gerhardsen, Aps gruppeleder i bystyret, til. Han tror det går an å endre miljøvernministerens ja til deponi i Bundefjorden.
Muligheten ligger i at fagmyndigheten får kalde føtter, at de ser at fallhøyden blir for stor, at dette er for risikabelt.

Oslo Havns rolle

Kristelig Folkeparti stemte i bystyret også nei til deponiet, og Aud Kvalbein støtter Arbeiderpartiets synspunkter. Noe hun gav klart uttrykk for etter å ha møtt Bjørnøy. Vi må få opplysninger slik at ting ikke står mot hverandre. Økonomien spiller en stor rolle, og bystyret har fremdeles ikke fått den fulle oversikten over hva alternativene koster. Jeg vil at Oslo Havn KFs rolle avklares tydeligere. De sitter på flere sider av bordet, mens det skal være et skarpt skille mellom bestiller og utfører, sier hun.
I bystyret onsdag stilte Kvalbein en rekke spørsmål om deponiet til byråd Peter N. Myhre (Frp). Han svarte kun på et av dem, og bad om å få komme tilbake med noe mer senere. Kvalbein har derfor levert sine sju spørsmål skriftlig for å sikre seg et utfyllende svar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere