RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badedammen blir ikke reparert


Plaskedammen på Ekeberg innbyr i øyeblikket ikke til bading. Friluftsetaten har ikke penger til å reparere den i år. Foto: Arne Vidar Jenssen
Plaskedammen på Ekeberg innbyr i øyeblikket ikke til bading. Friluftsetaten har ikke penger til å reparere den i år. Foto: Arne Vidar Jenssen
– Bikkjer gjør sitt fornødne i vannet, måkene kretser rundt, bunnen er dekket av skitt. Og midt i denne bakteribomben vasser småbarn.

EKEBERG: Sigbjørn Ø. Thorud er ikke nådig når han beskriver tilstanden i plaskedammen på Ekebergsletta.

– Jeg husker fra jeg selv var liten, og standarden var adskillig bedre. Det var tilgang på rent vann, nå ser det ut til at ansvaret er glemt, sier Thorud.

– Den ansvarlige for dette «grisete forfallet» må snarest gjøre noe. Feiing og høytrykkspyling av bunnen, skifting og evntuell klortilsetting av vann. Hundeslipp ved dammen må forbys ved oppslag. Slik kan stedet bli virkelig bra igjen, mener han.

Brev fra bydelen

Thorud har fremmet sin klage og sine ønsker overfor Bydel Nordstrand.

Spesialkonsulent for samfunn og helse, Jan Nordahl, sier han er blitt lovet at Friluftsetaten skal rense dammen denne uken.

– Det vil si at sugebil tømmer dammen og at det deretter renses. Nytt vann fylles imidlertid ikke på, sier Nordahl.

Han forteller videre at bydelen nå sender et formelt brev til Friluftsetaten i og med at det knytter seg både helsemessige og trivselmessige sider til dette.

Presseansvarlig i Friluftsetaten, Ida Madsen Hestmann, sier til Nordstrands Blad at dammen ikke har vært i ordentlig drift på over ti år.

– Vannet som fra tid til annen har vært i dammen er regn, og derfor har det heller ikke vært kloret. Friluftsetaten har allikevel tømt og renset dammen jevnlig etter tips fra publikum, siste gang i våres, forteller Madsen Hestmann.

Mangler penger

– Det er ganske kostbart å reparere dammen og sette den i drift igjen, noe vi selvfølgelig ønsker å gjøre. Men, vi har ikke midler til å få reparert den i år. Om vi har midler neste år, vet vi først når neste års budsjett er klart, sier hun, og legger til:

– Om og når dammen blir satt i stand kan vi derfor ikke si noe om ennå. Vi vil allikevel ta en titt på dammen, og vurderer om vi skal tømme den for vannet som er der nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere