RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badefeber!

Det er mange år siden juli har vært så varm og i Oslo benytter befolkningen seg flittig av hovedstadens badevann for å avkjøle kroppen når solen steker som verst.

Bogstad/Sognsvann: Til tross for advarsler om ikter i Oslovannene, er det ikke mangel på gjester. På Bogstadvannet kryr det av store og små badenymfer som nyter en dukkert i sommervarmen. Det to kilometer lange vannet holdt 21 grader på tirsdag. På sitt dypeste er vannet målt til 10 meter. Her er badebrygger, kiosk, dusj og toaletter. Det er mulighet for grilling på anviste plasser.
- For oss er det veldig praktisk å besøke Bogstadvannet, sier småbarnsfar Ketil Aas- Jakobsen fra Røa. Sammen med sine to døtre Tine (5) og Lea (2 1/2) har han tatt turen til detb populæret vannet.
Mellom isspising forteller eldestesøsteren ivrig om ferieopplevelser og videre planer.
- Vi har vært på campingtur i Sverige, og så skal vi til Danmark i morgen, smiler hun. Om en ukes tid er det klart for barnehagen igjen.
- Jeg har ikke savnet dem så veldig. Det er ikke lenge siden jeg sluttet. Men det blir hyggelig å se dem igjen, sier Tine.
Også Sognsvann er godt besøkt i ferien. Vannet ble denne uken målt til 22 grader. Vannet er 1,2 kilometer langt og 17 meter dypt. Med nær beliggenhet til t-banen, er det et av Oslos mest populære markavann. Her kan man velge liggeunderlag blant brygger, gressplen eller svaberg. Det finnes både toalett og kiosk, samt volleyballbane og godkjente ildsteder.
I vannkanten sitter en Mathilde (1) og koser seg i sanden. Hun besøker Sognsvann med sin mor, Helene Hoel.
- Dette er et veldig barnevennlig sted med gode parkeringsmuligheter, sier Hoel.
Både Bogstadvannet og Sognsvann er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede med baderampe og toalett.
Veibeskrivelse:
Bogstadvannet: T-bane 2 til Røa. Derfra buss 41 mot Sørkedalen, stopp ved Bogstad badeplass. Parkeringsmuligheter ikke langt fra vannet.
Sognsvann: T-bane 3 mot Sognsvann. Parkeringsplass like ved.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere