*Nettavisen* Nyheter.

Badeløven Rasti (5) holder seg flytende i sommer

Rasti (5) skal holde seg flytende i sommer og gleder seg til å bade. FOTO: Linn Therese Skulstad

Svømmeaksjonen 2011 gjør det fjerde året på rad mulig for barn å holde hodet over vannet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rasti (5) og Pawel (7) lærer hvordan man skal sjekke pusten ved stabilt sideleie. FOTO: Linn Therese Skulstad

SOGN: Rasti (5) er en ekte badeløve. Med et stødig feste i bassengbunnen på Sogn bad, bruker femåringen all sin energi på å ta sine første svømmetak.

Denne sommeren lærer 1500 barn å ta sine første svømmetak. Rasti er en av dem. I løpet av fem dager får den ekte badeløven lære alt han trenger for at sommeren skal forbli «flytende». Og viljestyrken er det ingenting å si på.

– Det er kjempegøy, sier han.

Gratis svømmekurs

Kursene er for barn i alderen 6-11 år som ikke kan svømme. Skattkammeret - en gratis utlånssentral av sportsutstyr for barn og unge - på Bislett Stadion, har fått et gratis svømmekurs gjennom Svømmeaksjonen. Det er Gjensidigestiftelsen og Norges Svømmeforbund (NSF) som står bak Svømmeaksjonen.

Målet deres er at flere barn skal lære seg å svømme og bli trygge i vannet.

Bjørn Soleng, generalsekretær i NSF, forteller at det i år er 9400 barn på landsbasis som bruker tilbudet. Han mener det er veldig viktig for barna.

– Timingen er bra med tanke på sommertiden, og ti svømmetimer på en uke har en enorm effekt. Det hjelper flere barn til å ha et likt utgangspunkt, og det bedrer livskvaliteten når de lærer seg å svømme, sier Soleng.

Lærer å hjelpe andre

Manija (12) og Urooj (9) er også to badeløver vi tok en prat med. De synes også svømmekurset er viktig.

– De som ikke kan svømme får sjansen til å lære seg det, og vi lærer nye ting hele tiden, sier hun.

– Jeg synes det er veldig bra! Og vi lærer å hjelpe andre, legger Urooj til.

Det er ikke bare solide svømmetak som læres bort, men også generell kunnskap om livredning.

Joseph Gilen (22) fra Oslo Idretsslag svømming, er kursansvarlig for svømmekurset. Å se barna i aksjon gir ham en ubeskrivelig følelse, og han ser stor fremgang hos barna.

– Det er morsomt å se at de lærer så mye på så kort tid, og at det hjelper. Vi behøver svømmekurs, og det er artig å se at de har mulighet til å benytte seg av det, sier han.

Finansiert av Gjensidigestiftelsen

Med 33 millioner kroner tildelt fra Gjensidigestiftelsen, har nærmere 18 000 barn de tre siste årene lært å ta sine første svømmetak.

I år er 80 svømmeklubber involvert, og det gjennomføres kurs på over 85 steder landet rundt. I Oslo er det fire svømmeklubber som arrangerer Svømmeaksjonen; Oslo Idrettslag svømming, Varg Irettslag, SK Speed og Lambertseter svømmeklubb.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag