Bader i gode nyheter

Arbeidsleder på Romsås bad, Grete Bryn (f.v.), er kjempeglad for at badet skal bli bedre. Byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn, gleder seg til å komme tilbake til et badeanlegg i perfekt stand.

Arbeidsleder på Romsås bad, Grete Bryn (f.v.), er kjempeglad for at badet skal bli bedre. Byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn, gleder seg til å komme tilbake til et badeanlegg i perfekt stand.

Romsås bad skal bli i tipp topp stand.

ROMSÅS: Stengt står det utenfor Romsås bad. En lekkasje som må fikses og badet skal åpne igjen i løpet av uken, men kun for en kort periode. Takket være regjeringens tiltakspakke skal enda mer fikses og rustes opp på Romsås bad.

Det skal bli i tipp topp stand, lover byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn (Frp).

Verst på Romsås

Fredag kom kommunen med forslag til prosjekter som bør finansieres gjennom tiltakspakken fra regjeringen. 11 millioner er satt av til Romsås bad og det er byråden glad for.

Jeg visste at det står verst til på Romsås bad. Det blir verre og verre. Romsås bad er det viktigste badet å ruste opp nå, sier hun.

Pengene skal brukes til brannteknisk vedlikehold, tetting av lekkasjer, fjerning av sopp og råte, utbedre betongskader, utbedring av VVS (rørleggerarbeid og baderom. anm. jour.) og ikke minst skal garderobene oppgraderes.

Dette er kjempebra. Vi har ventet lenge. Mange bruker Romsås bad. Her kommer det folk langveisfra, sier arbeidsleder for Romsås bad Grete Bryn.

Varmt i vannet

I tillegg til de forventede tiltakene, har byråden en bonus på lur.

Romsås bad skal få 34 varmegrader i vannet. For å få denne oppgraderingen må rensekapasiteten økes og ventilasjonsanlegget oppgraderes, sier WiigBryn.

Dette trengs. Det er mange som trenger det varme bassenget, spesielt revmatikere, sier Bryn. Hun tror at flere vil bruke bassenget etter oppgraderingen.

Det er spesielt mange familier og pensjonister som benytter seg av bassenget her, sier Bryn.

Byråden er enig. Hun forteller at klagene på garderobene er forståelig også.

Mange velger bort badet på grunn av dårlige garderober.

På anbud

I løpet av to uker skal prosjektet ut på anbud.

Vi håper at Romsås bad skal stå ferdig i løpet av dette året. Når anbudsrunden er over, kan arbeidet starte opp fort, sier Wiig Bryn. Hun er glad for å kunne bidra til å gjøre badet bedre.

Jeg vet hvor skoen trykker, og bad er viktig. Det er ikke så mange basseng i Oslo, og vi må ta vare på det vi har, sier hun.

Wiig Bryn ser heller ikke bort ifra at hun kommer tilbake for en svømmetur.

Jeg er glad i å bade, jeg!

Badet stenges under byggeperioden, men vil være åpent frem til byggestart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.