RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badet i lyd, lys og heftige gitarriff


Torsdagens konsert med Foo Fighters ble utsolgt på kort tid.
Torsdagens konsert med Foo Fighters ble utsolgt på kort tid.
Norwegian Wood er en vellykket festival, med fullt trøkk i fire fulle rockedager. Fornøyd med årets Norwegian Wood? Diskuter festivalen nederst på siden.

FROGNERBADET: Torsdag i forrige uke kickstartet Foo Fighters, og gitarist og vokalist Dave Grohl i storform, årets Norwegian Wood. Selv om det tidligere på dagen var 4000 ungdomer på Youngwood, og Dinosaur Jr rocka det publikummet som var tidlig ute, var det ingen tvil om at den gamle Nirvana-trommisen hadde balletak på publikum fra første gitar-riff.

Foo Fighters rocket badet

Se bilder fra torsdagen her

Lokalfestival

Firedagersfestivalen fortsatte med headlinerne Queen of the Stoneage , Madrugada og Alanis Morisette frem til søndag, og sammen med resten av artistene bidro de til at det hele ble en fryd for øyne og ører.

Både barn, unge, gamle og eldre storkoste seg i Frognerbadet, og Norwegian Wood er ikke annet enn et utrolig vellykket arrangement. Over trehundre frivillige stiller opp for at festivalen skal bli så bra som mulig og det er ikke annet enn smilende mennesker som jobber i badet disse dagene.

Selv vaktene fra ProSec ser ut til å kose seg i mengden av øldrikkende ungdommer, voksne med barnevogn , eldre med ørepropper og festdeltakere fra forskjellige firmaer som har satt opp egne telt.

Opprydding

Lokalavisen fikk tak i festivalsjef Jørgen Roll på mandag denne uken, og da jobbet fortsatt både ledelse og frivillige med opprydding i badet.

Vi er ikke på langt nær ferdig med festivalen vi. Nå er det rydding av alt fra rigg og utstyr, til plastglass og sigarettsneiper. Jeg er stolt av alle som har deltatt og igjen laget en flott musikkfest disse fire dagene, sier Roll.

Festivalen som gjøres på dugnad og godt humør har vært godt besøkt alle dagene.

Vi har solgt bra og hatt et flott publikum. Torsdag og lørdag var det helt fullt, fredag og søndag kunne vi hatt plass til et par til, men det var nesten utsolgt og vi er fornøyd. Artistene leverte varene og musikken var bra. Frognerbadet viste seg igjen som et perfekt sted for musikkfestival, og selv om været ikke var på vår side hele tiden, noe vi ikke forventer i dette landet, har festivalen i det store og hele vært knallvellykket. Nå gleder jeg meg til å slappe av litt, og få litt søvn, men alt arbeidet med festivalen er verdt det når vi får så mange positive tilbakemelinger, sier Roll.

Underwood

Som tidligere år, sto flere norske nykommere på Underwoodscenen . Den lille rockescenen er blitt et sted norske band får lov å vise seg frem og samtidig være en del av arrangementet de kanskje får besøke på hovedscenen senere. Flere norske band har fått en "boost" i karrieren etter å ha fått opptre på Underwood.

I år var det blant annet artistene "The Cute Crash Combo", "Matias Tellez", "Pipedream", "Wow!Signal" og "A day at the gym" som overrasket publikum med ny frisk norsk musikk.

Underwood er en flott scene for nykommerne. Her kan de bli oppdaget, sier Roll.

Neste år

På spørsmål om det blir festival neste år, drar festivalsjefen litt på det.

Nå trenger vi noen uker til å komme oss til hektene igjen, og så begynner vi med planene for 2009, sier han.

Roll er spesielt fornøyd med årets Youngwood som hadde 4000 besøkende og folk på venteliste.

Neste år må vi eventuelt vurdere å sette taket ennå høyere og få inn enda flere ungdommer på arrangementet. Når det er så populært og bra, er det bare å utvide, sier Roll.

Med den meldingen legger han utsiktene for festivalen ganske klare, og forhåpentlig kan årets festivalgjengere allerede nå glede seg til neste års rockeprogram i badeparken.

Les alt om festivalen:Torsdag:

Foo Fighters rocket badet

Se bilder fra torsdagen her

Fredag:

- Homme bare skulle rocke!

Forventningene til fredagens hovedattraksjon

Se bilder fra fredagen her

Lørdag:

Melankoliens mestere på wooden

Se bilder fra lørdag her

Søndag

Spiritualized leverte varene

Se bilder fra søndag her

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere