RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bak ryggen på beboerne

Flere beboere Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med, mener Akebakken Borettslag/Lofthus arbeidsgruppe har gått bak ryggen på fellesaksjonen.

Grefsen: I vinter ble Lofthus Hagebys Vel, Vestre Grefsen Vel, Øvre Grefsen Vel, Akebakkeskogen Borettslag og Sameiet Grefsen Terrassehus enige om et felles forslag til videre oppfølging overfor Oslo Vei i høyspentsaken. Leder av fellesarbeidsgruppa, Torbjørn Togstad, er lite fornøyd med egenaksjonen til noen av beboerne.
Dette var en særdeles trist utvikling av denne saken. Det var jo nettopp en slik krig mellom beboerne vi søkte å unngå ved opprettelsen av en felles arbeidsgruppe. Det var også grunnen til at vi var noe formelle i denne prosessen og utarbeidet et "Felles forslag til oppfølging av prosjekt med nedgraving av høyspentledning Lofthus Grefsen". Alle partene var enige i formuleringen i dette forslaget, og berørte Vel og Boligselskap ved styreledere eller medlemmer signerte på denne avtalen, sier Togstad.
Han forstår godt at Grefsen-beboerne er skuffet og forbannet.
At to grupperinger som har deltatt i felles-arbeidsgruppen og i innsamling av underskrifter for å presse frem en politisk saksbehandling, inngår en bindende nedgravingsavtale med Oslo Vei, samme dag som vi hadde avtalt møte med Samferdsels- og miljøkomiteen - gir natulig nok reaksjoner, sier Togstad.
Han fortsetter:
At vi ikke nådde frem med vårt felles alternativ med kabling av en lengre strekning i miljø- og samferdselskomiteen, var vi forberedt på at kunne skje. Men at medlemmer i arbeidsgruppen skulle forhandle med Oslo Vei bak ryggen vår var uventet. Dette er i realiteten en kupping av hele budrunden hvor andre nå ikke får anledning til å delta, sier Togstad.
Oslo bystyre skal fatte endelig vedtak i saken (21. juni) men i følge Togstad gir komiteens innstilling videre føringer i saken.
Tror ikke beboerne kan håpe på noen snuoperasjon fra Oslo bystyre, sier han.
Togstad understreker også at alternativ 3 er et spesielt dårlig alternativ for barna i området.
Alternativ 3 (østre alternativ) betyr endemaster ved Mons Søviks plass og ved barnehagene ved Grefsenkollveien. Etter mitt syn er det en meget dårlig løsning ut fra det vi i dag vet om stråling fra høyspentledninger og den helserisiko barna kan bli utsatt for, sier Togstad, og legger til:
En skuffende avslutning på et samarbeid som i utgangspunktet kunne ha gitt et positivt resultat for alle parter.
Vi gjør oppmerksom på at Nordre Aker Budstikke gikk i trykken to dager før bystyrets endelige vedtak i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere