Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakeglede i bokform

Torunn Nordbø fra Nordstrand er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. Hun er også ansvarlig redaktør for boken «Nybakt til alle måltider».
Torunn Nordbø fra Nordstrand er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. Hun er også ansvarlig redaktør for boken «Nybakt til alle måltider».
Det gode brødmåltidet står i fokus i den nye boken fra Opplysningskontoret for brød og korn.

NORDSTRAND: Opplysningskontoret for brød og korn ble opprettet i 2007, og daglig leder er Torunn Nordbø fra Nordstrand.

I to år har Nordbø, med god hjelp fra familie og bekjente på Nordstrand, jobbet med boken «Nybakt til alle måltider» som nå er ute på markedet.

Boken er ment å inspirere samt å gi praktiske råd i den travle hverdagen, sier Nordbø. Boken gir inspirasjon enten du baker hjemme eller kjøper hos bakeren eller i butikken.

Det er så mange valgmuligheter. Vi oppfordrer folk til å teste ut det store mangfoldet, sier Nordbø som er ansvarlig redaktør for boken.

Hun har vokst opp med både en mor og en far som bakte.

Mor var husstellærer på Nordseter skole, opplyser hun og tenker tilbake på lørdagsloff og nybakte duftende minner.

Det å bake kan gi en felles opplevelse, påpeker hun. Både foreldre, søsken, barn og familie for øvrig har bidratt med oppskrifter og med å kvalitetssikre boken. Også hele Norges Ingrid Espelid Hovig har bidratt til boken.

Ulike personer har testet oppskriftene. Blant annet har elever ved Kastellet skole prøvd ut oppskriftene under kapittelet «Etterskolemat», forteller Nordbø. I boken er det i tillegg til oppskrifter, også intervjuer med en kornbonde, en møller og en baker for å gi innblikk i hvordan korn produseres, foredles og brukes samt informasjon om råvarene, korn, sunt kosthold og generelle baketips. Se også på nettsidene til Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no for tips.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!