*Nettavisen* Nyheter.

Bakeren får bli på Munkelia

NYE MUNKELIA: Bygget som er vendt mot Langbølgen skal trappe ned fra åtte til fem etasjer. Konditoriet er planlagt vendt mot Mikrobølgen/T-banen. SKISSE: TAG ARKITEKTER

Obos Nye Hjem har revidert tegningene for Langbølgen 39, Munkelia. Konditoriet er med i planene.

Klikk på bildet for å forstørre.

I DAG: Konditoriet på Munkelia.

MUNKELIA: Det har kommet nye tegninger for Langbølgen 39, der det planlegges å bygge leiligheter. I de nye tegningene, som TAG Arkitekter står for, er det planlagt for at Nordstrand Conditori får nye lokaler.

– Vi har god dialog med Nordstrand Conditori vedrørende mulig innpasning av bakeriet i første etasje mot T-banen, sier prosjektleder Anders Skauge i Obos Nye Hjem.

I nabolaget har det siden planene på Munkelia ble kjent vært en underskriftskampanje for å beholde det populære konditoriet. Det er samlet inn nærmere tusen underskrifter.

I Langbølgen 39 er det i dag et bygg som huser Kiwi og Nordstrand Conditori. Dette skal rives. Det er kun konditoriet som er med i de nye planene. Det vises til god dekning av dagligvarebutikker i området.

LES OGSÅ: Nye teninger for Lambertser senter sør

Ny barnehage

Obos Nye Hjem jobber også med å tilrettelegge for barnehage med inntil fire avdelinger på Langbølgen 39. Barnehagen skal ligge i sokkeletasjen, med uteareal på den sørvestre delen av tomten.

De nye tegningene viser ett bygg vendt mot Langbølgen. Bygget trappes ned fra åtte etasjer mot krysset Langbølgen/Mikrobølgen til fem etasjer nærmest den allerede eksisterende høyblokken på ni etasjer. Modulene i langbygget blir på fem, seks, syv og åtte etasjer.

I tillegg kommer et punkthus i fem etasjer vendt mot Mikrobølgen. Til sammen 80 leiligheter. Parkering legges under bakken med atkomst fra sørvest.

LES OGSÅ: Her er den nye Lambertseter-byen

Høring vår 2014

Det har kommer en rekke innspill til prosjektet fra nærliggende borettslag og fra Bydel Nordstrand.

Mange av kommentarene går på byggehøyder og på ønske om å bevare eksisterende næring. De første tegningene skisserte 12 etasjer som høyeste bygningsmasse, det er nå redusert til åtte etasjer.

Prosjektleder Anders Skauge presiserer at de fortsatt er tidlig i prosessen.

– Det blir mulig å komme med flere innspill når planen kommer på høring våren 2014, sier Skauge. Tidligste byggestart er i midten av 2015.

LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Vil stanse sykkelvei på Lambertseter

Første skisse av Bergkrystallen Torg er klar

Folket har talt: Dette er byens beste

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.