Gå til sidens hovedinnhold

Bakken tåler kjempehopp

Den ganske så ukjente Rune Velta fra Lommedalen og Kollenhopp svevde ned til 141 meter i åpningsrennet onsdag kveld. Og han sto lett!

HOLMENKOLLEN: Selve rennet var naturligvis helt uinteressant. Likevel var det ingen som ble overrasket over at tusenvis av mennesker fant veien til Holmenkollbakken denne litt sure onsdagskvelden.

LES OGSÅ: Folkets nye bakke

Anette Sagen smilte da hun satte seg ut på bommen, og en antydning til et Kollen-brøl fikk hun da også med seg ut over hoppkanten. At hun landet på beskjedne 106,5 meter, rundt 30 meter fra den gamle bakkerekorden, var det få som brydde seg om. Anette Sagens hopp var viktig for utrolig mange mennesker. Vi har fått hoppbakken tilbake!

LES OGSÅ: Insisterer på at det blir fest

Langt ned i bakken!

Ullern Avis Akerspostens utsendte plasserer seg optimistisk til side for 149-metersmerket og har et ørlite håp om å se flotte nedslag helt nede i overgangen. Og det var ikke langt unna heller! For den unge lommedølingen Rune Velta (20) som representerer Kollenhopp, utnyttet oppdriften godt og ga seg ikke før han nådde 141 meter. Og han hadde i hvert fall ingen problemer med å stå!

Det vi på tribunen aldri fikk noe beskjed om, var hva som skjedde med farten etter kjempehoppet. For lengdene gikk mistenkelig brått ned. Og selveste Anders Jacobsen, som skulle være rosinen i pølsen, måtte nøye seg med 128 meter.

Men det gjør ikke noe. Vi fikk bekreftelsen på at vi kommer til å få mange trivelige stunder med hopp i fremtiden i nye Holmenkollbakken. Lange hopp.
Vi gleder oss!

LES OGSÅ: Drømmenes bakkeBLI FAN AV AKERSPOSTEN PÅ FACEBOOK!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk