RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakmennene skal tas

Stabilitet kjennetegner anmeldte narkotikalovbrudd i hovedstaden. Bekjempelse på gateplan er viktig, men nå skal det satses enda mer på å ta bakmennene.

OSLO: Narkotikaanmeldelser utgjør 7,6 prosent av alle anmeldte saker i 2005 for hele politidistriktet.
I 2005 hadde vi 508 anmeldelser i måneden mot 497 i 2004. Dette er saker som politiet produserer selv, og det er grunnen til at det går litt opp og ned, sier politiinspektør og leder av seksjon mot organisert kriminalitet i Oslo Politidistrikt, Iver Stensrud.
Stensrud mener politidistriktet i fjor ikke lykkes med å ta de største bakmennene.
Vi prøver hele tiden å ramme bakmannsvirksomheten, men ut i fra statistikken klarte vi ikke det like godt i fjor som i 2004. Der har vi helt klart en jobb å gjøre. Men vi har hatt en oppgang i kategorien for de nest alvorligste sakene. Beslagene har også vært noe lavere, opplyser Stensrud.
Politiinspektøren mener at distriktet kan være fornøyd med fjoråret.
Det er vanskelig å besvare suksessfaktoren. Vi har hatt mange tunge saker som har gått i rettsapparatet og krevd oss for mye ressurser. Jeg tror derfor vi kan si oss fornøyd.

Skal ta bakmennene

I år politet å satse ekstra på å ta bakmennene, men fokuset på gateplan er fortsatt viktig.
Politidirektoratet og riksadvokaten bruker mye ressurser og ser narkotika som et område det er viktig å bekjempe. Mye av narkotikatrafikken er knyttet opp mot organisert kriminalitet som drives av multikriminelle personer. Derfor er det vanskelig å sette de kriminelle i enkle båser, sier politiinspektøren og legger til
Det viktigste er innsatsen. Større innsats som politiet legger ned på gata, vil generere resultater.

Foregår overalt

Iver Stensrud og Oslo politidistrikt har tett kontakt med samtlige politikretser. Selv om det er flest narkotikasaker ved Grønland og Sentrum politistasjoner tror ikke Stensrud det er noe spesielt bedre andre steder.
Narkotikabruk foregår overalt i Oslo. Grønland og Sentrum har hatt en mer markant profil for å bekjempe det på gateplan. Dessuten har Oslo sentrum hatt tradisjon for å trekke til seg personer fra områdene rundt Oslo. Mens de som bor i Oslo er mer i kontakt med sitt eget distrikt, sier Iver Stensrud.
Forebyggende avdeling ved Grønland politistasjon har nå satt i gang et eget prosjekt som retter seg mot narkotikaproblemene ved nedre del av Grünerløkka.
Vi tar de samme om og om igjen for salg av hasj. Det har bedret seg noe, men vi prøver nå nye tiltak for å gjøre noe med problemet, uttalte leder for forebyggende avdeling ved Grønland politistasjon, Geir Tveit, nylig til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere